Μπήκαν πέντε γκολ, μέτρησαν τρία και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στο Κύπελλο

Θρίλερ!

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Πέρασε ο πιο τυχερός και πιο ποιοτικός! Αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ, που με ανατροπή και με δύο γκολ στις καθυστερήσεις νίκησε την ΑΕΚ με 2-1 και πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα βρει απέναντί του τον Ολυμπιακό.

Στο πρώτο ημίχρονο η «Ενωση» ήταν καλύτερη από τον ΠΑΟΚ. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο είχε ρυθμό και έψαξε το γκολ. Το πέτυχε στο 13′, σε μία πολύ οριακή φάση. Εκτέλεση φάουλ του Αμραμπατ με γέμισμα, ο Μήτογλου πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και δεξιά, έπιασε ένα καλό διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, η φάση εξετάστηκε στο VAR και οριακά δικαίωσε τον βοηθό. Μετά το 20′ το ματς στα επόμενα λεπτά ήταν πολύ πιο χαμηλού τέμπο.

Στην επανάληψη έγινε ματσάρα. Η «Ενωση» μπήκε και πάλι πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 59′ ακυρώθηκε εκ νέου γκολ του Μήτογλου. Σε μία απίθανη φάση διαρκείας, με γέμισμα από εκτέλεση φάουλ, κεφαλιά ο Αραούχο, βγάζει τρεις συμπαίκτες του σε θέση τετ α τετ και ο Μήτογλου στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Τελικά η «Ενωση» βρήκε το γκολ που δικαιούταν απόλυτα στο 83′. Ο Γκαρσία από δεξιά έκοψε την μπάλα προς το πέναλτι ανάμεσα από δύο παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Σιμόες με σουτ πλασέ στην απέναντι γωνία την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Το ποδόσφαιρο τελειώνει όμως όταν σφυρίζει ο διαιτητής και στο 90’+5′ σέντρα του Μιτρίτσα, ο Κούρτιτς με αδιανόητο δεξί φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα (1-1).

Στο επόμενο λεπτό ο Μιτρίτσα κάνει ξανά κίνηση παράλληλη προς την εστία και με φαλτσαριστό σουτ όπως του Κούρτιτς πέτυχε την ανατροπή (1-2)!

Διαιτητής: Αντρέας Εκμπεργκ (Σουηδία).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (89′ Μισλέν), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γκαρσία, Αμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο (89′ Λε Ταλέκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (64′ Σάστρε), Ινγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (64′ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίφκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Ακπομ.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα