Η κορυφή απαιτεί αποδείξεις. Η ΑΕΚ τις είχε, αλλά λύγισε από ένα… δικαίωμα που για τον Μάκελι ήταν πέναλτι. Για μένα δεν ήταν και ο Ολυμπιακός πήρε έναν βαθμό που δεν άξιζε!
- Σχολιάζει ο Γιώργος Σηφάκης
Το ντέρμπι κορυφής στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ένα κλασικό ματς από αυτά όπου κυριαρχούν το πάθος, η δύναμη, οι δυνατές μονομαχίες στο όριο της κοκορομαχίας και οι ελάχιστες φάσεις.
Ο,τι δηλαδή είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, όπου στην αρχή έπαιξαν… ξύλο και στη συνέχεια μοιράστηκαν την κατοχή. Το παιχνίδι με τους Πειραιώτες ήταν μια μεγάλη πρόκληση για όλους και οι παίκτες της Ενωσης το είχαν αντιληφθεί στο 101% από πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και από την εικόνα στις εξέδρες που κόχλαζαν από πάθος. Για τον Μάρκο Νίκολιτς αυτή η μάχη ήταν μια ευκαιρία για «ρεβάνς» και για να κλείσει τη μοναδική αποστολή που έως τώρα δεν έχει φέρει εις πέρας με την Ενωση.
Νίκη σε ντέρμπι με τους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Από τον ΠΑΟΚ ηττήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τον Ολυμπιακό επίσης στο Φάληρο, στην -πιθανότατα- χειρότερή της εμφάνιση φέτος. Λένε πως για να γίνεις βασιλιάς της ζούγκλας πρέπει να νικήσεις το λιοντάρι: οι «ερυθρόλευκοι» είναι οι υπερασπιστές του τίτλου και ο «Δικέφαλος» θέλει ν’ ανέβει στην κορυφή.
Στο ντέρμπι της Allwyn Arena με νίκη η ΑΕΚ μπορούσε από το +2 στο +5 κόντρα στους Πειραιώτες, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Θα το έκανε κι αυτό αλλά δεν την άφησε ο Ολλανδός ρέφερι. Η ΑΕΚ στα πρώτα 20΄ είχε τον έλεγχο και προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το… απρόβλεπτο του Ζίνι. Στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο ο Ολυμπιακός. Η αλήθεια είναι ειδικά μετά το 30΄ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έπαιξε πιο δυνατά, πιο έξυπνα και δεν φάνηκε επηρεασμένη από την υπερπροσπάθεια στο Αμστερνταμ.
Σωστό αμυντικό παιχνίδι από τον Νίκολιτς που έψαχνε μια αντεπίθεση από την αρχή, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» το διάβασαν γρήγορα. Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή μπάλας, έπαιξε πιο πολύ, αλλά με 4 παίκτες στην επίθεση εναντίον 7 της ΑΕΚ στην άμυνα ήταν πολύ δύσκολο κι ότι έκανε τρεις φάσεις πολύ ήταν. Η ΑΕΚ που φέτος είναι κυνική και δεν χαρίζει κάστανα το εκμεταλλεύθηκε με τον Βάργκας που άνοιξε λογαριασμό με το δικέφαλο στο στήθος στο 59΄.
Το «ερυθρόλευκο» κεντρικό δίδυμο και στο γκολ και στα δοκάρια που είχε η Ενωση στη συνέχεια… σφύριζε στα τρένα! Τρομερό ματς από τον Πινέδα, που είναι όλη η ΑΕΚ, και εξαιρετικός ο Βάργκας που πέρα από το γκολ κρατάει μπάλα, πρεσάρει και χτίζει επιθέσεις με εκπληκτικό τρόπο. Οσα έγιναν στο τέλο,ς με το πέναλτι που μόνο το VAR και ο Ολλανδός είδαν, είναι αυτά που σε κάνουν να λυπάσαι για το ποδόσφαιρο.

