Αρχηγού παρόντος ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Με τον Κώστα Σλούκα στη διάθεσή του θα παραταχθεί το «Τριφύλλι» αύριο κόντρα στους Λιθουανούς για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο 36χρονος γκαρντ επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης την Τρίτη και τέθηκε στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ, ο οποίος δεν αναμένεται να αγωνιστεί στο εντός έδρας παιχνίδι με την ομάδα του Φρανσίσκο, του Γκος και του Ράιτ.
Ο Σλούκας ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τενοντίτιδα στο γόνατο, γεγονός που τον άφησε εκτός από την αναμέτρηση με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα. Στην Ευρωλίγκα μετρά φέτος 10 πόντους σε 21:06 συμμετοχής, 5,1 ασίστ, 0,7 λάθη και 3,1 ριμπάουντ. Παράλληλα, είναι πιθανό στο παιχνίδι αυτό να επανεμφανιστεί ο Ματίας Λεσόρ!
Ο Παναθηναϊκός, εξάλλου, αναζητά άμεση αντίδραση μετά τις διαδοχικές ήττες από Ολυμπιακό (Euroleague) και Ηρακλή (GBL). Οι «πράσινοι» στοχεύουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα στο ματς της Πέμπτης απέναντι στη Ζαλγκίρις στο Telekom Center Athens, ώστε να παραμείνουν στο κυνήγι της εξάδας, αλλά τουλάχιστον να είναι εντός δεκάδας, μια και έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος.
Η προετοιμασία συνεχίστηκε με έντονους ρυθμούς στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, υπό το βλέμμα μάλιστα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του στους παίκτες και στον Αταμάν. Το ίδιο είχε κάνει και τις προηγούμενες ημέρες μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ γνωστοποίησε και μέσω social media την παρουσία του στο Telekom Center Athens.


