Τελικός… πρόκρισης!
Αρχίζουν τα «πρέπει». Πρώτη φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στα play-in και αντιμετωπίζει στο κατάμεστο «T-Center» τη Μονακό με φόντο την 7η θέση. Αν οι «πράσινοι» κερδίσουν, θα περάσουν στα play-offs και θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τη Βαλένθια.
- Από τον Γιάννη Κάρμα
Αντίθετα, αν ηττηθούν, θα έχουν ακόμα ένα παιχνίδι την Παρασκευή, πάλι στην Αθήνα, με τον νικητή του Μπαρτσελόνα – Ερυθρός Αστέρας για την 8η θέση και τον… Ολυμπιακό. Ο Εργκίν Αταμάν δεν έχει ουσιαστικά προβλήματα, καθώς μόνο ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ είναι στα «πιτς».
Ολοι οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού βρίσκονται στη διάθεση του Τούρκου τεχνικού για τον… τελικό πρόκρισης στα play-offs. Οσον αφορά τη Μονακό, δεν θα αγωνιστούν οι Μίροτιτς, Νέντοβιτς και Τάρπεϊ. Για την κρίσιμη αναμέτρηση μίλησε ο Τσέντι Οσμαν, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Πολλοί τονίζουν ότι η Μονακό έχει αυτή τη στιγμή οκτώ εννέα υγιείς παίκτες, αλλά συνήθως σε αυτό το σημείο της σεζόν όλες οι ομάδες παίζουν με πιο μικρό ροτέισον, οπότε είναι περίπου το ίδιο. Ναι, νομίζω ότι είναι το ίδιο.
Οι παίκτες που έχουν τώρα είναι οι ίδιοι που έπαιζαν και στην κανονική περίοδο. Δεν νομίζω ότι έπαιζαν με 11 ή 12 παίκτες. Ηταν το ίδιο ροτέισον. Ο μόνος παίκτης που τους λείπει, νομίζω, είναι ο Μίροτιτς, σωστά; Οπότε, έχουν ακόμα εξαιρετικούς παίκτες. Οπως είπα, μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι και, παρότι αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα, έκαναν καλή δουλειά στο να επιστρέψουν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».
Για το αν είναι βάρος μέσα στη σεζόν το ότι το Final Four είναι στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και πρέπει να είναι εκεί: «Νομίζω ότι, όταν παίζεις στην έδρα σου, όλοι περιμένουν να είσαι εκεί. Το περιμένουμε κι εμείς. Αλλά κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλεις. Αυτό όμως δεν έχει σημασία, όσο είμαστε ακόμα μέσα στη μάχη των play-offs, ο στόχος είναι εκεί.
Πέρσι είχαμε πλεονέκτημα έδρας, χάσαμε ένα παιχνίδι εδώ με την Εφές και μετά πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη και κερδίσαμε το Game 3. Ναι, το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό, αλλά πιο σημαντικό είναι πώς παίζεις». Το παιχνίδι oρίστηκαν να διευθύνουν οι Κάρλος Περούγκα (Ισπανία), Ολεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία).


