Βλέπει… ψηλότερα με Σορτς! Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του στο play in και πήρε μπρος την κρίσιμη στιγμή.
- Από τον Θοδωρή Λινάρδο
Το «Tριφύλλι» με MVP τον Σορτς και κομβικούς Φαρίντ, Ρογκαβόπουλο, επικράτησε (87-79) της Μονακό στο καυτό ΟΑΚΑ και προκρίθηκε (ως 7ος) στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Εκεί όπου βρίσκει πλέον τη Βαλένθια με μειονέκτημα έδρας για μία θέση στο φάιναλ φορ στο γήπεδό του! Ο κόσμος ζητούσε επιτακτικά το 8ο και πλέον είναι στα ζόρικα, είναι ώρα να μιλήσουν εκείνοι που τους αρέσουν τα δύσκολα.
Oι Μονεγάσκοι (που κατέβηκαν με 8 παίκτες στο ματς) ξεκίνησαν με ένα αναπάντητο 0-6 και τον Παναθηναϊκό μουδιασμένο. Ο κόσμος έδινε, πάντως, τον ρυθμό. Ο Αταμάν προχώρησε σε γρήγορες αλλαγές με Σορτς και Φαρίντ αντί Γκραντ και Λεσόρ και δεν λάθεψε. Σορτς και Οσμαν διαμόρφωσαν το 7-6, ενώ την ίδια ώρα ο Ντιαλό προκαλούσε τον Τούρκο στα ματς απ. Με τον αφηνιασμένο Σορτς, Ναν και Φαρίντ ο Παναθηναϊκός πατώντας γκάζι προηγήθηκε 23-14 στην πρώτη περίοδο, ξεσηκώνοντας το κοινό!
Οι γηπεδούχοι ανάγκαζαν τους φιλοξενουμένους σε άστοχα σουτ, ενώ ακολούθησαν δύο απίθανα τρίποντα του σπεσιαλίστα Τζέιμς, με τη Μονακό να μειώνει (25-22), αλλά ο Ρογκαβόπουλος απάντησε (30-22, 14′). Ακολούθησε το 35-24 με τρίποντο Γκραντ και το 41-29 με Σλούκα, Λεσόρ. Ο Γάλλος, μάλιστα, με δύο καρφώματα έγραψε το 45-31 και με βολές του Ρογκαβόπουλου ήρθε το +16, με τη Μονακό να τα έχει χαμένα.
Με Σορτς, Οσμαν και Φαρίντ ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο 60-43 στο 25′, αλλά έπειτα σαν να… φρέναρε. Οι Γάλλοι δεν τα παρατούσαν (62-54, 28′). Το «Τριφύλλι» έδινε δικαιώματα στο σημείο εκείνο. Ο Τζέιμς μείωσε σε 64-57 πριν από το 66-57 από τον Σλούκα στο 30′ και το ματς έδειχνε ακόμη ζωντανό. Ο Ρογκαβόπουλος είχε τις λύσεις (70-57) κι ενώ Ναν, Xoυάντσο και Ντέιβις κινούνταν σε ρηχά νερά. Ο Σορτς κρατούσε σε απόσταση τον Παναθηναϊκό (75-65), με τον τρομερό Τζέιμς να σκοράρει γα το 77-70, αλλά ο συγκλονιστικός Σορτς μέσα σε αποθέωση σκόραρε για το 81-70 (37′). Ο Ναν καθάρισε (86 74) λίγο πριν από το τέλος βάζοντας υπογραφή και τα συνθήματα για το 8ο έδιναν και έπαιρναν. H Moνακό έχει δεύτερη ευκαιρία για να βγει 8η (περιμένει αντίπαλο ο Ολυμπιακός) παίζοντας ακόμα έναν αγώνα.
Δεκάλεπτα: 23-14, 49-34, 66-57, 87-79.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Σορτς 21 (1), Οσμαν 9 (2), Σλούκας 8 (1), Ντέιβις 4, Ρογκαβόπουλος 11 (1), Γκραντ 6 (1), Ναν 7 (1), Λεσόρ 8, Φαρίντ 13, Ερνανγκόμεθ.
ΜΟΝΑΚΟ (Μαρκοϊσβίλι): Οκόμπο 4, Μπλόσομγκεϊμ 9, Τάις 7 (1), Ντιαλό 12, Χέις 6, Μπεγκαρίν 6, Στράζελ 8 (2), Τζέιμς 25 (4).


