Χανιά: «Στοιχειωμένο» κολυμβητήριο

Το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων κατασκευάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με κόστος περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο δεν λειτούργησε ποτέ. Εκτοτε, το έργο έμεινε ανεκμετάλλευτο, λεηλατήθηκε και απαξιώθηκε, αποτελώντας χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης σχεδίου διαχείρισης και αδυναμίας αξιοποίησης δημόσιων υποδομών.

Με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης (κεντρική φωτό), επανέφερε το ζήτημα, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του Κολυμβητηρίου και την προώθηση της δημιουργίας στίβου ρίψεων. Οπως αναφέρει, παρά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών από το Πολυτεχνείο Κρήτης και τη δέσμευση πόρων ύψους 7,5 εκατ. ευρώ για το κολυμβητήριο και 352.000 ευρώ για τον στίβο, δεν έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στην υλοποίηση των έργων.

Ο δήμαρχος προτείνει τη σύναψη τριμερούς προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου, του Πολυτεχνείου και του Δήμου Χανίων, ώστε ο δήμος να αναλάβει τον ρόλο της αναθέτουσας Αρχής και η Τεχνική Υπηρεσία του να επιβλέψει το έργο. Τονίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα μελλοντικής διαχείρισης των εγκαταστάσεων, αλλά προτεραιότητα είναι η ταχεία και αποτελεσματική υλοποίηση δύο έργων που χαρακτηρίζει «ζωτικής σημασίας για τα Χανιά».













spot_img

Ροή ειδήσεων

Advertisement 4
spot_img

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ