Στη «δημοκρατία» επιτίθεται με μπόλικο θράσος και με σταλινικές μεθόδους κατασυκοφάντησης η «Αυγή» για την ξάστερη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο-έκτρωμα περί αλλαγής της ταυτότητας φύλου ακόμα και από την ηλικία των 15 ετών. Ο εκ των βασικών αρθρογράφων της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ Κλέαρχος Τσαουσίδης, σε ρόλο δημόσιου κατηγόρου, ζήτησε, μάλιστα, την παρέμβαση εισαγγελέα (!) για τα επί του θέματος πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, με σαφή διάθεση ποινικοποίησης της διαφορετικής άποψης και ακύρωσης της ελεύθερης δημοσιογραφικής έκφρασης.
Ο αρθρογράφος, εξομοιώνοντας εκ του πονηρού την έγκριτη «δημοκρατία» με εφημερίδα που κινείται στα όρια της γραφικότητας, αναφέρεται σε «μαύρο μέτωπο», εντάσσοντας σε αυτό όλους όσοι διαφώνησαν εξαρχής με το νομοσχέδιο που αλλάζει εκ βάθρων την αρχέτυπη δομή των οικογενειακών και διαπροσωπικών σχέσεων.
Σε αυτό το «μέτωπο» συγκαταλέγει εμμέσως και κεκαλυμμένα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που απείχαν από την ψηφοφορία, τους οποίους αναφέρει ονομαστικά, καθώς και τη Γεωργία Γεννιά, η οποία προς τιμήν της καταψήφισε το άρθρο που δίνει το δικαίωμα στα 15χρονα να αλλάζουν φύλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ βάλλει με σταλινικά ανακλαστικά και με τρόπο ακραία αντιδημοκρατικό κατά εκείνων που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας. Ξεπέρασε, όμως, κάθε όριο προσπαθώντας ευθέως να φιμώσει τη «δημοκρατία» και ως προέκταση τα λίγα ΜΜΕ που ακόμη ασκούν ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

