Δικαστικό θρίλερ με φόντο τη Ν.Υ.

Μπορεί η τηλεοπτική σεζόν να ολοκληρώνεται και μία μία οι εκπομπές να κατεβάζουν ρολά, ωστόσο το Mega εξασφάλισε για τον Ιούνιο δύο νέα τηλεοπτικά προγράμματα προκειμένου να κρατούν συντροφιά στους τηλεθεατές τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού. Από την Τρίτη 21 Ιουνίου και κάθε βράδυ, στις 23.00, ετοιμαστείτε για δικαστικό θρίλερ με την Γκλεν Κλόουζ. Η νέα σειρά «Damages», που έρχεται επί της οθόνης, διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη και μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο γεμάτο διαφθορά, εκβιασμούς, δωροδοκίες.

Πρωταγωνίστριες είναι η μεγαλοδικηγόρος Πάτι Χιουζ (Γκλεν Κλόουζ) και η νεαρή μαθητευόμενη συνεργάτιδά της Ελεν Πάρσονς (Ρόουζ Μπερν). Μη νομίζετε, όμως, ότι και η δικηγόρος είναι… αγγελούδι, καθώς είναι αδίστακτη και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να πετύχει τους στόχους της.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς, ο οποίος αποτελείται από 13 επεισόδια, επικεντρώνεται στην προσπάθεια της δικηγόρου να καταδικάσει τον Αρθουρ Φρόμπισερ (Τεντ Ντάνσον), έναν διεφθαρμένο επιχειρηματία, ενώ η Χιουζ και οι συνεργάτες της έχουν να αντιμετωπίσουν και τον εξαιρετικό δικηγόρο του, τον Ρέι Φισκ (Ζέλικο Ιβανεκ). Στην Αμερική έχει ολοκληρωθεί η προβολή και του τρίτου κύκλου, με όλες τις κριτικές να εκθειάζουν το πρόγραμμα, θεωρώντας το ένα από τα καλύτερα δικαστικά τηλεοπτικά θρίλερ των τελευταίων ετών. Μάλιστα, αναμένεται να γυριστεί και τέταρτος κύκλος. Οι ερμηνείες λέγεται ότι είναι εξαιρετικές, όπως και η σκηνοθεσία, ενώ πρωτότυπος είναι και ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων, με τη βασική ιστορία να διαδραματίζεται στο παρελθόν και σιγά σιγά να οδηγούμαστε στο παρόν.

Η σειρά από την πρώτη κιόλας χρονιά μετάδοσής της, το 2008, απέσπασε το βραβείο Emmy για τον πρώτο γυναικείο ρόλο (Γκλεν Κλόουζ), δεύτερο ανδρικό (Ζέλικο Ιβανεκ), ενώ η πρωταγωνίστρια της ταινίας «101 σκυλιά της Δαλματίας» κέρδισε και τη Χρυσή Σφαίρα πρώτου γυναικείου ρόλου. Για τον δεύτερο κύκλο (2009) η Γκλεν Κλόουζ απέσπασε επίσης το Emmy πρώτου γυναικείου ρόλου. Η σειρά σάρωσε στις υποψηφιότητες για Εmmy και Χρυσή Σφαίρα και στις κατηγορίες σκηνοθεσίας, κάστινγκ, δραματικής σειράς, σεναρίου και των έκτακτων συμμετοχών από τους ηθοποιούς Τεντ Ντάνσον, Γουίλιαμ Χαρτ και Λίλι Τόμλιν.

Το Mega εξασφάλισε και τους τρεις κύκλους, οι οποίοι θα προβληθούν, πιθανότατα, αυτό το καλοκαίρι.

Αμέσως μετά το «Damages», στις 24.00, το κανάλι θα προβάλλει καθημερινά τη σειρά ντοκιμαντέρ «Metropolis». Εβδομήντα ρεπόρτερ από όλον τον κόσμο θα ασχολούνται με το πώς το ίδιο θέμα, με το οποίο θα καταπιάνονται, εκλαμβάνεται και αντιμετωπίζεται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου με βάση τον πολιτισμό και την κουλτούρα του κάθε λαού. Ταυτόχρονα, οι τηλεθεατές θα βλέπουν πώς βιώνουν, για παράδειγμα, το κυκλοφοριακό στη Νέα Υόρκη, στο Τόκιο και την Καλκούτα. Τα πρώτα θέματα που θα προβληθούν αφορούν την εφηβεία, την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές, τη δεισιδαιμονία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα