Εμπρησμοί με στόχο τα Ι.Χ. αστυνομικών

Νύχτα τρόμου η χθεσινή για πέντε αστυνομικούς και τις οικογένειες τους στην Αττική, τα οχήματα και τα δίκυκλα των οποίων πυρπολήθηκαν έπειτα από οργανωμένο σχέδιο καταδρομικών επιθέσεων από ομάδες αντιεξουσιαστών, που απλώθηκαν σαν βεντάλια στο λεκανοπέδιο και παρέδωσαν μέσα σε λίγες ώρες στις φλόγες τέσσερα αυτοκίνητα και δύο μηχανές.

Ανάμεσα στα θύματα των εμπρηστών και αξιωματικός που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ οι υπόλοιποι ένστολοι είναι απλοί αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί. Εντύπωση προκαλεί στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας το δίκτυο πληροφοριών και παρακολούθησης που έχουν αναπτύξει οι αντιεξουσιαστες και εντοπίζουν τις διευθύνσεις όπου διαμένουν αστυνομικοί αλλά και τα οχήματα που οδηγούν. Η χθεσινή εμπρηστική επίθεση, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας, είναι μια «προσπάθεια τρομοκράτησης των αστυνομικών, που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται, ώστε να κάμψουν το ηθικό τους». Το μπαράζ των εμπρησμών σημειώθηκε στους Αμπελοκήπους, στου Ζωγράφου, στον Νέο Κόσμο και ακολούθησαν η Νίκαια και τα Καμίνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα Καμίνια οι εμπρηστές πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία ήταν σταθμευμένα στον δρόμο. Οι δράστες τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά. Τα οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες και, εκτός από τον αξιωματικό, κινητοποιήθηκε ολόκληρη η γειτονιά! Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικά οχήματα, που περιόρισαν τις φλόγες προτού επεκταθούν και σε άλλα αυτοκίνητα.

Λίγο αργότερα, όταν ενημερώθηκαν οι κεντρικές υπηρεσίες της ΓΑΔΑ ότι το θύμα των εμπρηστών είναι αξιωματικός του Σώματος, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Κρατικής Ασφάλειας. Ακολούθησε νέος εμπρησμός αυτοκινήτου στην οδό Φιλαδέλφειας στη Νίκαια. Στην Αθήνα ο κύκλος των εμπρηστικών επιθέσεων άρχισε στη 1.15 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στόχος των δραστών, η μηχανή ειδικού φρουρού που ήταν σταθμευμένη στην οδό Ολυμπίας στου Ζωγράφου. Την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά. Η μηχανή καταστράφηκε ολοσχερώς. Μία ώρα αργότερα, στην οδό Αυγερινού στους Αμπελοκήπους τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτοκίνητο αστυνομικού που ήταν σταθμευμένο στην πιλοτή πολυκατοικίας.

Ο κύκλος των επιθέσεων έκλεισε με τον εμπρησμό μοτοσικλέτας αστυνομικού που ήταν σταθμευμένη στην οδό Σπινθάρου στον Νέο Κόσμο. Σε όλες τις επιθέσεις, εκτός από τους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, κινητοποιήθηκε και κλιμάκιο της Σήμανσης, το οποίο εντόπισε κάτω από ένα καμένο αυτοκίνητο άδειο μπιτόνι, το οποίο μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Γιώργος Mεστός

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Κορυφαίες Ειδήσεις

Advertisement 4