Με την αγωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, από σήμερα κιόλας, προσήλθαν χθες στις κάλπες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο τελευταίος, άλλωστε, έχει ετοιμάσει και «πλάνο» για τον διάδοχό του στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου η νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα απέναντι στους δανειστές της για τους επόμενους μήνες.
«Καθαρές επιλογές» ζήτησε λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 231ο εκλογικό τμήμα Ιωαννίνων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. «Ο πολίτης με την ψήφο του επιλέγει για το μέλλον του, για το μέλλον των παιδιών του και της Πολιτείας» υποστήριξε, καλώντας τους πολίτες σε «πάνδημη συμμετοχή». «Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και καθαρές επιλογές, για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά από τη Δευτέρα» είπε ο κ. Παπούλιας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οπότε και ψήφισε, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.
Αισιόδοξος ότι σύντομα θα σχηματιστεί κυβέρνηση εμφανίστηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που ψήφισε στη γειτονιά όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κυψέλη, χαρακτηρίζοντας τις χθεσινές εκλογές τις πλέον κρίσιμες για τη χώρα. «Η ψήφος του πολίτη είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας» είπε, σημειώνοντας ότι «αυτές οι εκλογές είναι ίσως οι πιο κρίσιμες και σήμερα ο καθένας μας θα σταθμίσει και θα αποφασίσει όχι μόνο για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, αλλά και ποια θα είναι η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες».
Μαριτίνα Ζαφειριάδου


