Κρυφά σχολειά στη Θράκη με 500 ευρώ το… παιδί από την τουρκική «σέχτα»

Κρυφό Ισλάμ οργανώνει η Αγκυρα στη Θράκη κάτω από τη μύτη της ελληνικής πολιτείας. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία» η βασική αποστολή που ανέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος Αχμέτ Νταβούτογλου στον Τούρκο αντιπρόεδρο Μπεκίρ Μποσντάγ, που επισκέφθηκε προσφάτως την περιοχή, ήταν η πλήρης ανάπτυξη ενός μυστικού παραθρησκευτικού δικτύου προσηλυτισμού σε σπίτια και κτίρια του προξενείου, με στόχο την κατήχηση και μύηση χιλιάδων νέων της μειονότητας σε μία αίρεση του Ισλάμ.

Οσοι την ασπάζονται στην Τουρκία ονομάζονται «σουλεϊμαντζήδες» και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει μυηθεί σε αυτήν όλη η ηγεσία του κόμματος του Ερντογάν (ΑΚP). Πρόκειται ουσιαστικά για νεομουσουλμάνους -με δικές μας θρησκευτικές αναλογίες μοιάζουν με τους προτεστάντες- και ως θρηησκευτικό κίνημα θέλησαν να μιμηθούν τους «αναγεννημένους χριστιανούς» των ΗΠΑ (new born christians). Το μυστικό αυτό δίκτυο, που οι Τούρκοι αρέσκονται να ονομάζουν «new born turkish-islam» («αναγεννημένοι τουρκο-ισλαμιστές») απλώνει ραγδαία τα δίκτυά του σε όλα τα Βαλκάνια και στόχος του είναι η πλήρης θρησκευτική και γλωσσική ομογενοποίηση της μειονότητας, ούτως ώστε να εξαφανιστούν πλήρως οι εθνοτικές ομάδες των Πομάκων και των Τσιγγάνων. Τρία είναι τα κεντρικά πρόσωπα που οργανώνουν τη διείσδυση της Τουρκίας στο ελληνικό έδαφος με το «κρυφό Ισλάμ»:

– Ο αντιπρόεδρος Μποσντάγ, η αρμοδιότητα του οποίου είναι τα θέματα του «απόδημου τουρκο-ισλαμισμού».

– Ο εθνικιστής επιχειρηματίας Ομέρ Μπαμπά, ο οποίος επισκέπτεται μυστικά χώρες των Βαλκανίων και αγοράζει κτίρια τα οποία μετατρέπονται σε μυστικά θρησκευτικά σχολεία, όπου η Τουρκία μέσω της θρησκείας και της γλώσσας περνά την πολιτική της στις μειονότητες. Ο Μπαμπά ανήκει σε μια παλαιά αδελφότητα του κόμματος Ερμπακάν -του πρώτου ισλαμιστή πολιτικού αρχηγού-, την αδελφότητα Χουτάι, η οποία έχει εθνικό – θρησκευτικό προσανατολισμό και αποτελεί σήμερα συνιστώσα του κόμματος Ερντογάν. Ο μυστηριώδης αυτός τύπος, που έχει πυκνώσει τελευταία τις επισκέψεις του στην περιοχή θεωρείται άνθρωπος του Χαλίτ Τερέν. Ο Τερέν είναι γενικός διευθυντής του Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Κουλτούρας, και αποτελεί στενό συνεργάτη του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ. Στην τελευταία επίσκεψη Μποσντάγ στη Θράκη δεν του επετράπη η είσοδος, γιατί στο διαβατήριό του το χωριό του Ραγάδα, που βρίσκεται στον ορεινό όγκο Ροδόπης, αναφερόταν με τουρκική ονομασία.

– Ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Μετέ, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα, με χρηματοδότηση από το τουρκικό προξενείο, διδάσκει μέσω των χοτζάδων σε δεκάδες οικίες των μουσουλμάνων την αίρεση του Ισλάμ που έχει ασπαστεί η ηγεσία του κόμματος Ερντογάν. Το δίκτυο της κατήχησης του Κορανίου σε σπίτια μουσουλμάνων έχει πυκνώσει εντυπωσιακά τον τελευταίο καιρό και ουσιαστικά συνιστά μια παράλληλη παραθρησκευτική και παραεκπαιδευτική δομή, που πολεμά τις επίσημες, που τελούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας, όπως είναι το Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», μετά το τελευταίο ταξίδι Μποσντάγ στη Θράκη σημειώθηκαν δύο σημαντικές εξελίξεις:

1. Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το παραδίκτυο του κρυφού Ισλάμ και γι’ αυτόν τον σκοπό κάθε παιδί που εγκαταλείπει το αντίστοιχο σχολείο της ελληνικής πολιτείας για να σπουδάσει στο κρυφό σχολειό του παρα-Ισλάμ, που στήνει ο ψευτομουφτής Μετέ, επιδοτείται με 500 ευρώ μηνιαίως! Τα λεφτά αυτά στην Ελλάδα του Μνημονίου φαίνονται πολλά, καθώς ισοδυναμούν με τον κατώτατο μισθό. Αν πληροφορηθεί κανείς ωστόσο ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός του τουρκικού προξενείου στην περιοχή ανέρχεται σε 18.000.000 ευρώ (έναντι του 1.000.000 με το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων στην Ξάνθη), καταλαβαίνει ότι για τους γείτονες στην παρούσα συγκυρία τα λεφτά αυτά, με τα οποία κάνουν εθνική μειονοτική πολιτική, είναι αστεία. Τα δίκτυα αυτά, που λειτουργούν ως πριβέ θρησκευτικά φροντιστήρια μέσα στις οικίες των μουσουλμάνων της Θράκης, ονομάζονται Κέντρα Θρησκευτικού Προβληματισμού.

2. Η τουρκική κυβέρνηση με frontman τον επιχειρηματία Ομάρ Μπαμπά αγόρασε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ξάνθη, στο κέντρο της πόλης, ένα νέο κτίριο, το οποίο σχεδιάζει να λειτουργήσει ως οικοτροφείο, προκειμένου να μεταφέρει εκεί από τον ορεινό όγκο της περιοχής τα Πομακόπουλα, για να τα στεγάζει, να τους δίνει τροφή και να τα προσηλυτίζει στην αίρεση των «σουλεϊμαντζήδων». Φυσικά, όπως έγραφε ο μειονοτικός Τύπος την Πέμπτη που χαιρέτιζε την αγορά του κτιρίου, το ορφανοτροφείο θα λειτουργήσει χωρίς προηγουμένως να ζητήσει και να λάβει άδεια από την επίσημη ελληνική πολιτεία.

Το ταξίδι αυτό του Τούρκου αντιπρόεδρου έγινε σε συνέχεια της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου στη Θράκη την άνοιξη του 2011. Τότε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αποκαλύπτει ανοικτά στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος» ότι το Ισλάμ και η οθωμανική κληρονομιά θα είναι το όπλο που έχει στη φαρέτρα της η τουρκική εξωτερική πολιτική για να διεισδύσει στα Βαλκάνια, είχε διαπιστώσει τότε ότι το επίπεδο γνώσης της τουρκικής γλώσσας από τους νεαρούς μουσουλμανόπαιδες ήταν τραγικά χαμηλό. Αυτό τον είχε κάνει έξαλλο, με συνέπεια να επιτιμήσει μουσουλμάνους διευθυντές μειονοτικών σχολείων, που έσπευσαν τότε να του υποβάλουν τα σέβη τους σε σύσκεψη στο προξενείο. Εδωσε, λοιπόν, εντολή στον τότε Τούρκο πρόξενο Σαρνίτς να αξιοποιήσει το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία σχεδίαζε συγχωνεύσεις σχολείων και σε περίπτωση που κάποια μειονοτικά σχολεία καταργούνταν, τότε εκείνος είχε την εντολή να τα μισθώσει και να τα μετατρέψει σε Κέντρα Θρησκευτικού Προβληματισμού, κατ’ ουσίαν άμβωνες του Ισλάμ. Επειδή όμως τα μειονοτικά σχολεία καλύπτονται από το καθεστώς της διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης εξαιρέθηκαν του νόμου Διαμαντοπούλου για τις συγχωνεύσεις, ενώ και ο Σαρνίτς, που έμπλεξε σε άλλες ιστορίες, μετατέθηκε στη Μογγολία. Το σχέδιο όμως για το κρυφό σχολειό του παρα-Ισλάμ δεν εγκαταλείφθηκε, όπως φαίνεται από τις τελευταίες κινήσεις τους στην περιοχή.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα