Αγνοια Μανιτάκη για τα 685 κινητά!

Παντελή άγνοια για το τι πληρώνουν τα υπουργεία σε κινητά τηλέφωνα δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με εγκύκλιο επί υπουργίας Γιάννη Ραγκούση είναι ο αρμόδιος για τα στοιχεία. Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο όλα τα υπουργεία έπρεπε να είχαν στείλει στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατάλογο με το συνολικό κόστος χρήσης των κινητών που διαθέτουν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου του 2010 (!), ποτέ κανένα υπουργείο δεν έστειλε τίποτα.

Το θέμα προέκυψε έπειτα από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος ζήτησε τα σχετικά στοιχεία, επικαλούμενος μάλιστα πληροφορίες ότι μόνο στο υπουργείο Οικονομικών έκαναν χρήση κινητού τηλεφώνου 685 υπάλληλοι επιβαρύνοντας τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2011. Πληροφορίες ωστόσο, οι οποίες μετά την αρνητική απάντηση του κ. Μανιτάκη δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευθούν ούτε ως προς τον αριθμό των υπαλλήλων ούτε φυσικά ως προς το ύψος της επιβάρυνσης του Προϋπολογισμού.

Από την απάντηση του κ. Μανιτάκη πάντως θα μπορούσε να πει κάποιος «και πάλι καλά», αφού ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε τα στοιχεία για τη χρήση κινητών τηλεφώνων που είναι χρεωμένα σε στελέχη του υπουργείου του.

Οπως προκύπτει, κινητά τηλέφωνα με απεριόριστο χρηματικό ποσό κλήσεων έχουν ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, ο υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Στεφάνου και ο ειδικός γραμματέας. Με ανώτατο όριο 65 ευρώ ο ειδικός σύμβουλος, το γραφείο Τύπου του υπουργού, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού, ο μετακλητός υπάλληλος του υφυπουργού, ο οδηγός και ένα άτομο της ασφαλείας του υπουργού.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο λογαριασμός του κινητού τηλεφώνου για τον κ. Μανιτάκη τον Αύγουστο έφτασε στα 149 ευρώ, του υφυπουργού Μ. Βολουδάκη στα 256 ευρώ, του ειδικού γραμματέα στα 188 ευρώ, ενώ δεν εξεδόθη ακόμα λογαριασμός για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου.

Στο ερώτημα γιατί δεν ζητήθηκαν εκ νέου στοιχεία από τα υπουργεία μετά το αίτημα του κ. Ψυχάρη, κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησαν ότι η εγκύκλιος έχει ατονήσει, καθώς το υπουργείο έπαψε να είναι «υπερυπουργείο» και να έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Επειτα από αυτή την εξέλιξη πάντως, ο κ. Ψυχάρης επανήλθε ζητώντας στοιχεία από κάθε υπουργείο ξεχωριστά για τη χρήση και την επιβάρυνση του Προϋπολογισμού από τα κινητά τηλέφωνα στα υπουργεία.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα