Το χατίρι των Νταβίντ Φουστέρ και Αριέλ Ιμπαγάσα, που ζητούσαν πριν από τη χθεσινή κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας για το Γιουρόπα Λιγκ αντίπαλο από την Ισπανία, έκανε ο Πατρίκ Κλάιφερτ.
Ο παλαίμαχος Ολλανδός ποδοσφαιριστής που διάλεξε τα μπαλάκια έφερε στον δρόμο του Ολυμπιακού στους «32» του θεσμού τη Λεβάντε, μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της Πριμέρα Ντιβιζιόν τα τελευταία χρόνια. Με δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στην κληρωτίδα ως ισχυροί, ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου 2013 στο Estadio Ciudad de Valencia, ενώ ο επαναληπτικός έχει οριστεί για τις 21 Φεβρουαρίου 2013 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Στην περίπτωση που έρθει η πρόκριση για τους πρωταθλητές Ελλάδας, στους «16» πιθανότατα θα ξαναντυθούν… «ταυρομάχοι», μια κι από το ζευγάρι που διασταυρώνουν, η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ρανταμέλ Φαλκάο, έχει το προβάδισμα απέναντι στη Ρουμπίν Καζάν. Αυτό, ωστόσο, είναι κάτι που θα απασχολήσει αργότερα τους ανθρώπους της πειραϊκής ομάδας. Ολα τα μάτια τους πλέον βρίσκονται στη Λεβάντε, στην ομάδα που ανήκουν οι γνώριμοι από τη θητεία τους στα ελληνικά γήπεδα Νίκος Καράμπελας, Ελ Ζαρ και Χουανφράν. Στο ρόστερ δεν υπάρχει πια ο Φάνης Γκέκας, αλλά ο Ομπαφέμι Μάρτινς, που είναι και το βαρύ «πυροβολικό» του συλλόγου της Βαλένθια. Ο Νιγηριανός επιθετικός, τον οποίο οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν πέρυσι ως μέλος της Ρούμπιν Καζάν, σκοράρει ακατάπαυστα, με αποτέλεσμα να κρατά την ομάδα στην πρώτη εξάδα του ισπανικού πρωταθλήματος. Φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στα πλέι οφ του Γιουρόπα απέκλεισε με δύο νίκες τη Μάδεργουελ. Στη φάση των ομίλων τερμάτισε δεύτερη πίσω από το Ανόβερο, έχοντας απολογισμό τρεις νίκες (3-0 την Τβέντε, 1-0 και 1-3 τη Χέλσινγκμποργκ), δύο ισοπαλίες (0-0 με την Τβέντε και 2-2 με το Ανόβερο) και μία ήττα (2-1 από το Ανόβερο στη Γερμανία). «Η Λεβάντε είναι μια οικογένεια που παλεύει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό τα παιχνίδια» τόνισε ο Φάνης Γκέκας, ενώ ο αμυντικός των Ισπανών Νίκος Καράμπελας, που αποκάλυψε ότι ευχόταν η ομάδα του να κληρωθεί με τον Ολυμπιακό, είπε: «Είναι από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια. Ο Ολυμπιακός έχει εμπειρία στην Ευρώπη, εμείς βρισκόμαστε στο καλύτερο μας σημείο, όλα είναι ανοιχτά». Ο συνεργάτης του Λεονάρντο Ζαρντίμ Αντώνης Νικοπολίδης υποστήριξε: «Δεν συμφωνώ με το θέμα της εμπειρίας. Παίζουν κάθε Κυριακή σε πολύ υψηλό επίπεδο, αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εχουν την εμπειρία λοιπόν. Θα μετρήσει πολύ η αγωνιστική μας κατάσταση, και των δυο ομάδων, τον Φεβρουάριο. Πιστεύω να είμαστε έτοιμοι και θεωρώ ότι μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο». Και ο Αριέλ Ιμπαγάσα επεσήμανε ότι «θα είναι δύσκολα και θα πρέπει να παλέψουμε πολύ και να είμαστε πάρα πολύ προετοιμασμένοι». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Ραφίκ Τζεμπούρ: «Η Λεβάντε παίζει ένα παιχνίδι αγγλικού στιλ, πολύ δυνατό, και αυτό την κάνει πολύ επικίνδυνη».
– Τα υπόλοιπα ζευγάρια των «32»: Μπάτε Μπορίσοφ – Φενερμπαχτσέ, Ιντερ – Κλουζ,
Ζενίτ – Λίβερπουλ, Ντιναμό Κιέβου – Μπορντό, Λεβερκούζεν – Μπενφίκα, Νιούκασλ – Μέταλιστ, Στουτγάρδη – Γκενκ, Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρουμπίν Καζάν, Αγιαξ – Στεάουα Βουκουρεστίου, Βασιλεία – Ντνίπρο, Ανζί – Ανόβερο, Σπάρτα Πράγας – Τσέλσι, Γκλάντμπαχ – Λάτσιο, Τότεναμ – Λιόν, Νάπολι – Βικτόρια Πλζεν.
Χάρης Δάντσης

