Μποτιλιάρισμα στον «Αστέρα»!

Ισχυροί όμιλοι από τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, την Κίνα, αλλά και Ελληνες εφοπλιστές περιλαμβάνονται, κατά πληροφορίες, στους υποψηφίους για την απόκτηση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων ανάγκασε προχθές τις διοικήσεις του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και της Εθνικής Τράπεζας να μεταθέσουν κατά 10 ημέρες την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 29 Μαρτίου αναμένεται να εμφανιστούν πανίσχυρα διεθνή ονόματα όπως το Κατάρ (μέσω της Qatari Diar που συμμετέχει και στον διαγωνισμό για το Ελληνικό), η κινεζική Fosun International (σε συνεργασία με τον όμιλο Κουτσολιούτσου της Folli Follie), η τουρκική Dogus (που ήδη συνεργάζεται με τη Lamda Development στη διαχείριση μαρινών με επίκεντρο τη μαρίνα Φλοίσβου). Στους υποψηφίους περιλαμβάνονται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και η εταιρία τουριστικών επενδύσεων Dolphin Capital Investors (του Μίλτου Καμπουρίδη) μαζί με το αμερικανικό fund Third Point (κατέχει το 20% του μετοχικού της κεφαλαίου), ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino) με τον Ελληνοαμερικανό Peter Pappas (ελέγχει τον κατασκευαστικό όμιλο P. J. Mechanics) καθώς και άλλοι Ελληνες εφοπλιστές.

Ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις και, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρώτο στάδιο, οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν κεφάλαια άνω των 150.000.000 ευρώ. Αντικείμενο του διαγωνισμού, που διοργανώνει το ΤΑΙΠΕΔ μαζί με την Εθνική Τράπεζα, είναι η εξαγορά της Αστήρ Παλλάς και η παραχώρηση της χερσονήσου Μικρό Καβούρι. Εκτός από το συγκρότημα του Αστέρα, οι επενδυτές θα αναλάβουν την εκμετάλλευση της μαρίνας Βουλιαγμένης που πέρασε πρόσφατα στην Αστήρ Παλλάς, καθώς και παραλίας 2.100 μέτρων (συν την παραλία του Αστέρα που φτάνει τα 1.600 μέτρα ακτογραμμής). Στο «πακέτο» περιλαμβάνεται ο χώρος του Αστέρα και όμορο ακίνητο του ΕΟΤ, εντός του οποίου βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αφροδίτη».

Σύμφωνα με την πρόσκληση, ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα είτε να διατηρήσει τα υφιστάμενα κτίρια (bungalows) είτε να τα κατεδαφίσει προκειμένου να κατασκευάσει παραθεριστικές κατοικίες. Στην περίπτωση που κατεδαφιστούν οι σημερινές εγκαταστάσεις, στη θέση των bungalows μπορούν να κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες συνολικής επιφάνειας 5.300 τετραγωνικών μέτρων.

Φώτης Κόλλιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα