Τα Βαλκάνια όαση για τον τουρισμό!

Σε βαλκανική… Ανάσταση προσβλέπουν οι τουριστικοί φορείς της βόρειας Ελλάδας κατά το φετινό Πάσχα, καθώς βλέπουν τις κρατήσεις για τις εορταστικές ημέρες να αναδίδουν βαλκανικό άρωμα, δημιουργώντας αναστάσιμες ελπίδες και για την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν. Χαμηλή παραμένει για την ώρα η κινητικότητα των Ελλήνων, για την απουσία των οποίων είναι, πάντως, προετοιμασμένοι οι Βορειοελλαδίτες ξενοδόχοι.

Περί τα 100 ξενοδοχεία θα ανοίξουν το Πάσχα στη Χαλκιδική και η μέση πληρότητα για τις ημέρες του Πάσχα εκτιμάται στο 70%. Η κίνηση προέρχεται κατά κύριο λόγο από τα Βαλκάνια -με βασικές εθνικότητες αυτές των Βουλγάρων, των Ρουμάνων και των Σέρβων- και επικεντρώνεται σε οδικές εκδρομές τριών έως πέντε ημερών. Το όποιο ελληνικό ενδιαφέρον -που είναι μάλλον περιορισμένο- εστιάζεται σε διακοπές δύο ημερών. «Δεν περιμένουμε πια σε ανάκαμψη του εσωτερικού τουρισμού, γι’ αυτό και έχουμε επενδύσει στις γειτονικές αγορές» σημείωσε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Με τη φράση «φουλ» απαντά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης στην ερώτηση αν υπάρχει κινητικότητα στην περιοχή εν όψει του Πάσχα. Βαλκάνιοι, και δη Βούλγαροι, θα είναι οι εορταστικοί επισκέπτες, που αναμένεται να δώσουν άλλον αέρα στο φετινό Πάσχα. Με δεδομένο δε ότι η Πρωτομαγιά και κάποιες ακόμα αργίες των Βουλγάρων πέφτουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα δημιουργείται ακόμα περισσότερη δυναμική στο φετινό Πάσχα για την Καβάλα σε σχέση με το περσινό. Βάσει των κρατήσεων, οι πληρότητες αναμένεται να ξεπεράσουν το 80%. «Από τους Ελληνες η κίνηση είναι για την ώρα λιγοστή. Θα είναι μια βαλκανική Ανάσταση» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζάλης. Εν όψει του Πάσχα θα ανοίξουν και τα ξενοδοχεία της Κεραμωτής.

Ενθαρρυντικά μηνύματα όχι μόνο από τους ξένους, αλλά και από τους Ελληνες λαμβάνει για το φετινό Πάσχα η Πιερία, που θα υποδεχτεί επίσης Βαλκάνιους και Ρώσους. Οι κρατήσεις ήδη έχουν ξεκινήσει, κυρίως στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ στην περιοχή αναμένονται επίσης και Γερμανοί, που συνήθως ξεκινούν νωρίς τις διακοπές τους. Η παρουσία των Ελλήνων καταγράφεται μέσω οργανωμένων πρακτορείων, ενώ οι μεμονωμένοι αναμένονται την τελευταία στιγμή. «Το Πάσχα πέρυσι ήταν κακό. Με δεδομένο δε ότι και ο φετινός χειμώνας δεν πήγε καλά, η διαφαινόμενη ανάκαμψη στις κρατήσεις για τις γιορτές είναι ιδιαίτερα θετική» σημειώνει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Πιερίας Αφροδίτη Λέινα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα