Συμμαχία των «μικρών» για τον αντιρατσιστικό

Βρήκε ο… Φίλιππος τον Ναθαναήλ (το ΠΑΣΟΚ τη ΔΗΜ.ΑΡ.) στο θέμα του αντιρατσιστικού νόμου, για τον οποίο το Μαξίμου έχει σοβαρές ενστάσεις και ζητά αλλαγές. Στο πλαίσιο του… μετώπου εντός της κυβέρνησης, οι δύο «μικροί» της συγκυβέρνησης, που βλέπουν να μικραίνουν στις δημοσκοπήσεις ακόμη περισσότερο, αποφάσισαν να φτιάξουν το πρώτο «μέτωπο» για να υπερασπιστούν τον… ΣΥΡΙΖΑ!

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε χθες ο πρώην υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για να… συντονιστούν και να πιέσουν να κατατεθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τεχνητά και ανιστόρητα δίπολα αυτά που αναπτύσσονται μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνώντας στη στρατηγική που εξέφρασε και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι «έχουμε δει πολλές φορές να υιοθετούνται ίδιες πρακτικές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή» προσθέτοντας παράλληλα: «Θα πρέπει να ανατρέξετε σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις θεωρούσαν λελογισμένη τη συγκεκριμένη χρήση βίας».

Στην ίδια γραμμή του ΠΑΣΟΚ, υπεράσπισης του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος εκτελεστικής γραμματείας της ΔΗΜ.ΑΡ., που υποστήριξε ότι η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή είναι λάθος ιστορικό, πολιτικό και πρακτικό.

Από τη μεριά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης υποστήριξε στην κρατική τηλεόραση ότι «αν θέλουμε να αποκρούσουμε τον νεοναζισμό, οφείλουμε να πράξουμε» και ζήτησε να ψηφιστεί άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Το σχέδιο νόμου «δεν έχει ταυτότητα, δεν “φωτογραφίζει” κανέναν και δεν στρέφεται εναντίον κανενός».

Το θέμα αναμένεται πάντως να συζητηθεί και στην αναμενόμενη συνάντηση των τριών αρχηγών ώστε να βρεθεί η κοινή συνιστώσα μεταξύ των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, αφού πρώτα γίνει διαβούλευση από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία δεν δείχνει να βιάζεται. Πάντως στη Ν.Δ. υπάρχουν αρκετές επιφυλάξεις σε διάφορα σημεία του νομοσχεδίου, ενώ επιφυλάξεις έχει και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα