«Πατριωτική» Αριστερά και UFOs

Σε πολιτικό επίπεδο, οι «εθνικές» ευαισθησίες της Αριστεράς μπορούν να συγκριθούν μόνο με τον «εθνωφελή» χαρακτήρα των ρόλων που ενσάρκωναν ο Αρτέμης Μάτσας και ο Δήμος Σταρένιος στις πολεμικές ταινίες. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ετούτη η στρούγκα εκ κατασκευής και ιδιοσυστάσεως τέτοιο τυρί βγάζει. Η Αριστερά, στην τελική σούμα της Ιστορίας, είναι ειλικρινής. Δεν υπερασπίζεται κάτι που δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει. Το «έθνος» σού λένε ότι είναι μια «κατασκευή», μια «επινόηση» του 19ου αιώνα και το μόνο αληθές είναι η «ταξική πάλη» (δεν έχουν καταλήξει στο αν αυτή η «πάλη» είναι ελεύθερη ή ελληνορωμαϊκή). Με αυτή τη βασική παραδοχή μπορεί κάποιος να εξηγήσει πώς υπάρχουν πατριώτες (ελάχιστοι στον αριθμό) στην Αριστερά, αλλά οι πολιτικές εκφράσεις της, οι αποφάσεις και τα σχεδιάσματά της είναι σφόδρα ανθελληνικά. Υπό «κανονικές» αριστερές συνθήκες, το 1821 θα έπρεπε οι Ελληνες και οι Τούρκοι φτωχοί να τα βάλουν με τα πλούσια αφεντικά και όχι αναμεταξύ τους. Ωραίο το σχήμα, αλλά πιο πιστευτό μπορεί να γίνει ένα κογιότ που χορεύει μπρέικντανς και λύνει εξισώσεις.

 

«Οικοσύντροφοι»

Εν συνόψει, μερικά υποδείγματα αριστερής πολιτικής νοοτροπίας.

1) Η 5η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ (Ιαν. 1949) αποφάσισε ότι: «Στη Βόρεια Ελλάδα ο Μακεδόνικος (Σλαβομακεδονικός) λαός τάδωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας, που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της λαϊκής επανάστασης, ο Μακεδόνικος λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποχτήσει. Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού τους».

2) Ο «οικοσύντροφος» Χρυσόγελος των Οικολόγων Πράσινων ήταν ο μόνος ελληνόφωνος ευρωβουλευτής που τάχθηκε υπέρ των Σκοπίων στην Ευρωβουλή, ψηφίζοντας «ναι» στην άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων του κρατιδίου με την Ε.Ε. χωρίς να έχει λυθεί το θέμα της ονομασίας.

3) Ο Νάσσος Θεοδωρίδης του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο facebook: «Προσωπικά συγχαίρω τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκο Χρυσόγελο για το πολιτικό του θάρρος να ψηφίσει ΥΠΕΡ της ενταξιακής πορείας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ε.Ε.».

Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Εχομεν…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα