Πωλητήριο (!) σε ακίνητα του ΥΠΕΞ

Δεύτερο πακέτο ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό ετοιμάζεται να πωλήσει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), καθώς ολοκληρώνεται η πώληση της πρώτης ομάδας από κτίρια ή οικόπεδα στην Ευρώπη. Κατά πληροφορίες, στο δεύτερο πακέτο προς πώληση ακινήτων θα ενταχθούν περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον), καθώς και ακίνητα σε Ιταλία κ.α. Πρόκειται για ακίνητα του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία όμως βρίσκονταν στην ιδιοκτησία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και σήμερα έχουν περιέλθει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Για το πρώτο πακέτο ακινήτων στο εξωτερικό την προηγούμενη εβδομάδα αποσφραγίστηκε η οικονομική προσφορά για το ακίνητο στην Τασκένδη και η πώλησή του θα ολοκληρωθεί τις ερχόμενες μέρες, μετά τον έλεγχο των συνοδευτικών δικαιολογητικών. Για το ακίνητο στη Λουμπλιάνα ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί με απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Για την Τασκένδη η ελάχιστη τιμή πώλησης είχε οριστεί στα 100.000 δολάρια και η προσφορά που κατατέθηκε ήταν στα 125.500 δολάρια, ενώ για τη Λουμπλιάνα η ελάχιστη τιμή πώλησης έχει οριστεί στο 1.000.000 ευρώ. Τα ακίνητα σε Τασκένδη και Λουμπλιάνα ήταν τα δύο από τα έξι που δεν είχαν πωληθεί κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας. Το ΤΑΙΠΕΔ εισπράττει 41.100.000 ευρώ μέσω της πώλησης των υπόλοιπων τεσσάρων ακινήτων σε Λονδίνο, Βρυξέλλες, Λευκωσία και Βελιγράδι.

Το ακίνητο του Λονδίνου πωλήθηκε στους Richard Deitz και Marina Nacheva αντί 27.460.000 ευρώ. Ο Richard Deitz είναι ο ιδρυτής του ισχυρού επενδυτικού ομίλου Capital Group που τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει τοποθετήσεις και στην Ελλάδα. Η τιμή εκκίνησης ήταν 22.000.000 στερλίνες. Το οικόπεδο των 8 στρεμμάτων στη Λευκωσία πωλείται στον κυπριακό κατασκευαστικό όμιλο Tofarco του Λάκη Τοφαρίδη αντί 8.300.000 ευρώ. Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 5.000.000 ευρώ. Στη βελγική επενδυτική εταιρία ακινήτων Home Invest Belgium πωλήθηκε το πολυώροφο κτίριο των Βρυξελλών, αντί 3.240.000 ευρώ, και σε σέρβικο όμιλο (KM6 Consortium) το κτίριο στο Βελιγράδι, αντί 2.070.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα