Μάχη έξω από τη ΓΑΔΑ

Μνήμες Λουίζης Ριανκούρ του Μαρτίου του 1992 με το «αντάμωμα» μελών της 17Ν με την Αστυνομία ξύπνησε η χθεσινή πρωινή συνάντηση ανδρών της ομάδας Δίας με τρεις καταζητούμενους ενόπλους. Μόνο που αυτήν τη φορά κροτάλισαν τα καλάσνικοφ 300 μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σε αστικό περιβάλλον και με τον κόσμο στους δρόμους, ευτυχώς χωρίς αθώα θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρχαν έως χθες τη νύχτα, στις 8.40 (50 λεπτά πριν από την προσαγωγή στο Εφετείο των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση του τρομοφακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, γεγονός που καταγράφεται ίσως και ως σύμπτωση), μαύρο Volvo με αριθμό κυκλοφορίας ΙΜΟ 1726 εκινείτο ύποπτα κοντά στην οδό Λουκάρεως (έξω από το Εφετείο). Αστυνομικοί της Δίας, βλέποντας από «σαρωτή» ότι το αυτοκίνητο «απασχολούσε», προσπάθησαν να το μπλοκάρουν ένα στενό από πάνω. Κατά τις ίδιες πληροφορίες και σύμφωνα με οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας (ενός βενζινάδικου και ενός φαρμακείου στην οδό Κεδρηνού, κοντά στο νοσοκομείο Ελπίς), οι τρεις ένοπλοι -μάλλον δεν φορούσαν κουκούλες και είχαν ακάλυπτο το πρόσωπό τους- όταν αντιλήφθηκαν να τους πλησιάζουν οι αστυνομικοί κατέβηκαν από το όχημα και με καλάσνικοφ πυροβόλησαν εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και η περιοχή σηκώθηκε στο πόδι, με τις σφαίρες να πέφτουν σαν χαλάζι. Ηλικιωμένες έπεσαν στην άσφαλτο, ενώ μια γυναίκα υπέστη σοκ. Στη σκηνή της συμπλοκής (πάντα κατά το οπτικό υλικό) ο ένας καταζητούμενος πέφτει γονατιστός και γαζώνει με το στρατιωτικό αυτόματο όπλο ό,τι βρίσκει μπροστά του. Μία από τις σφαίρες κατέληξε σε ανεμοθώρακα υπηρεσιακής μηχανής των μοτοσικλετιστών της Αστυνομίας, οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο περισυνελέγησαν και εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση. Δέκα λεπτά αργότερα το όχημα των ενόπλων εντοπίστηκε παρκαρισμένο στην οδό Αχαΐας 15, μεταξύ ΓΑΔΑ και Εφετείου. Εντός του αυτοκινήτου δεν βρέθηκε οπλισμός και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

 

 

Ερωτήματα

Το μαύρο Volvo αρχικά έδειχνε να έχει «κλαπεί» από Ρουμάνο υπήκοο-«φάντασμα», ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε δώσει διεύθυνση διαμονής στους Αγίους Αναργύρους. Από την επιτόπια έρευνα ο Ρουμάνος δεν βρέθηκε, ενώ το δηλωθέν διαμέρισμα είναι ξενοίκιαστο πάνω από έναν χρόνο. Προανάκριση κάνει το ΥΔΕΖΙ, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε Αλβανούς επιβάτες, οι οποίοι προπαρασκεύαζαν χτύπημα στην περιοχή (τράπεζα ή υποκατάστημα δημόσιας υπηρεσίας με μεγάλο ταμείο). Ομως το χρονικό σημείο, η «περιπολία» στο Εφετείο, η προσέγγιση με τη ΓΑΔΑ και ο τρόπος αντίδρασης έχουν δημιουργήσει υποψίες ακόμη και για χτύπημα στην καρδιά της Αστυνομίας. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν σε παραλληλισμό με τη χθεσινή συμπλοκή συμβάν που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας επί της Σεβαστουπόλεως στους Αμπελόκηπους. Αλβανός 43 ετών με καταγωγή από το Δυρράχιο, ο οποίος δηλώνεται ότι δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές, συνελήφθη έπειτα από μπλόκο να οδηγεί αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι τοκάρεφ. «Πήρα λεφτά για να δώσω αλλού το αυτοκίνητο» φέρεται να έχει καταθέσει ο Αλβανός, ισχυρισμός που δεν πείθει τις Αρχές.

«Ακόμη και την επίσκεψη του Κόλα στη ΓΑΔΑ περιμένουμε. Τα ψάχνουμε όλα και δεν αποκλείουμε τίποτα» έλεγαν μεταξύ σοβαρού και αστείου χθες βράδυ αστυνομικοί της Ασφάλειας. Πάντως δίπλα από το Μέγαρο της Ασφάλειας Αττικής το σίγουρο είναι ότι κάποιοι εδώ και μέρες ετοιμάζονταν για πόλεμο.

Στέφανος Χίος, Γιώργος Μεστός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα