Στις 8 Αυγούστου τα σπουδαία!

Με φόντο την Ακρόπολη και μέσα στο «φορτωμένο» από αθηναϊκή δημοκρατία μουσείο της, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε χθες το μεσημέρι να δείξει στον απεσταλμένο του Μπαράκ Ομπάμα τι διακυβεύεται στην Ελλάδα από τη σκληρή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται. Εάν και οπαδός του κεϊνσιανισμού ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, παρότι αναγνώρισε τις θυσίες των τελευταίων χρόνων, μας έστειλε το μήνυμα για «σκληρές αποφάσεις», «σύμπλευση με την Ευρώπη» και ζήτησε να μην αφήσουμε «αυτό το σημαντικό έργο ημιτελές». Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι η ανηφόρα συνεχίζεται στον δύσκολο δρόμο για ανάκαμψη και ότι τα νεότερα και σπουδαιότερα αναμένονται στη συνάντηση που θα έχει ο Ελληνας πρωθυπουργός με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις 8 Αυγούστου στον Λευκό Οίκο. Εξάλλου, η ατζέντα της συνάντησης (συνολικά η επίσκεψη Σαμαρά -ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Γιάννη Στουρνάρα- στις ΗΠΑ θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 11 Αυγούστου) ήταν το κυρίως πιάτο στο μενού των συνομιλιών των δύο ανδρών. Το μόνο αισιόδοξο προερχόταν από διαρροή του υπ. Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ο κ. Λιου στις συνομιλίες ανέφερε ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να βάλει νερό στο κρασί της.

Κατά τα άλλα ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη χαρά του για το ότι υποδέχτηκε τον Αμερικανό υπουργό στην Αθήνα, «τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε η δημοκρατία, κάτω από την Ακρόπολη, που συμβολίζει τον αγώνα των ανθρώπων να απελευθερωθούν από τον φόβο και την τυραννία για να πετύχουν την αρμονία στις σχέσεις τους και την ευημερία στις ζωές τους».

Οπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα της οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε η Ελλάδα αυτά τα χρόνια» και πρόσθεσε ότι «δουλεύετε σκληρά για να βάλετε την Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για τις επόμενες γενιές». Ο κ. Λιου σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει δύσκολο δρόμο για την ανάκαμψη» και επισήμανε ότι «δουλεύετε σκληρά για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα