Νέες βολές στη «μάχη» για την πρώτη κατοικία

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με αφορμή την προωθούμενη άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, ο Αδωνις Γεωργιάδης επανήλθε στο ζήτημα, διαχωρίζοντας τους δανειολήπτες σε δύο κατηγορίες και δείχνοντας ουσιαστικά ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι ειλημμένη από την κυβέρνηση, παρά τα όσα μέχρι τώρα διαμηνύονταν. Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Real fm, εξέφρασε την άποψη ότι «γι’ αυτόν που αποδεδειγμένα δεν μπορεί και γι’ αυτόν που αποδεδειγμένα έχει υποστεί αυτή την τριετία δραματική μείωση του εισοδήματός του πρέπει η προστασία να ισχύει. Γιατί πρέπει από τη μία να λάβουμε υπόψη μας το αγαθό της αγοράς της τραπεζικής και στεγαστικής πίστης και από την άλλη τα πραγματικά κοινωνικά δεδομένα». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας μέσω του Μega, εκτιμώντας ότι «θα πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαρα εισοδηματικά κριτήρια. Φυσικά θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες και κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Δεν πρέπει να ταυτίζεται ο κακός διαχειριστής του δανείου με εκείνον που δεν έχει χρήματα. Αν δεν ανοίξει το θέμα, καμία τράπεζα δεν θα χορηγήσει στεγαστικά δάνεια».

Εντονες, από την άλλη, είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, επίσης διά του Μega, μίλησε για «παραλογισμό» και ζήτησε «άμεσα να έρθει νόμος στη Βουλή, που να απαγορεύει τους πλειστηριασμούς». Την άρνηση της ΔΗΜ.ΑΡ. να δεχθεί την άρση αναστολής των πλειστηριασμών επανέλαβε ο βουλευτής του κόμματος Βασίλης Οικονόμου (Real), σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «και το 2014 και το 2015 πρέπει να δοθεί ένα περιθώριο στους οφειλέτες που έχουν πρώτη κατοικία να ξεπεραστεί η μεγάλη μπόρα της κρίσης».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε (Real) ότι «σε συνθήκες ύφεσης και ανεργίας δεν νοείται πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας» και εξέφρασε τη γνώμη ότι «δεν περνάει η ρύθμιση αυτή από τη Βουλή».

Για το συγκεκριμένο ζήτημα πήρε θέση και η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο για «κοινωνικά ανάλγητη και οικονομικά καταστροφική επιλογή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα