Πρεμιέρα με αγκάθια για τη ΔΤ

Πρεμιέρα έκανε χθες στις 8 το πρωί η πρώτη ενημερωτική εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η «Πρωινή ενημέρωση», με τους δημοσιογράφους Οντίν Λιναρδάτου και Γιάννη Τρουπή μπροστά από τις κάμερες βγήκε στον αέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Κατεχάκη. Τα πρώτα θέματα που απασχόλησαν τους δημοσιογράφους ήταν οι πλειστηριασμοί και οι τραγικές εξελίξεις στην Αίγυπτο. Η εκπομπή θα προβάλλεται στη ΔΤ καθημερινά από τις 8 έως τις 10 το πρωί.

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, και στη ζώνη 10.00-12.00, θα κάνει πρεμιέρα ακόμη ένα ενημερωτικό μαγκαζίνο.

Πηγές αναφέρουν ότι στα μέσα του Σεπτεμβρίου -ίσως και πιο σύντομα- θα ξεκινήσουν να προβάλλονται και δελτία ειδήσεων, οπότε ο μεταβατικός φορέας, όσον αφορά την ενημέρωση, θα λειτουργεί σε έναν ικανοποιητικό βαθμό. Ωστόσο, εν όψει και της προεδρίας της Ελλάδας στην Ε.Ε., θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις πολιτικές εκπομπές και στα τοκ σόου.

Η προβολή ενημερωτικών εκπομπών και οσονούπω και δελτίων ειδήσεων ήταν μέσα στις δεσμεύσεις που είχε η κυβέρνηση απέναντι στην EBU αλλά και στο ΣτΕ.

Γι’ αυτό άλλωστε χθες το πρωί, και δεν ήταν σύμπτωση, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση έκοψε την αναμετάδοση προγράμματος της ΕΡΤ τόσο μέσω του δορυφόρου όσο και μέσω του site της.

Παράλληλα, χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε ομοφώνως πρόεδρο τον Θεόδωρο Φορτσάκη με αναπληρωτή του τον Ανδρέα Ζούλα.

Εν τω μεταξύ, την αίτηση του πρώην δικηγόρου της ΕΡΤ Γ. Κόκκα και του Ελληνικού Κινήματος Αμεσης Δημοκρατίας για αναστολή της υπουργικής απόφασης σχετικά με την κατάργηση της ΕΡΤ απέρριψε η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ, κρίνοντας ότι οι υπουργικές αποφάσεις είχαν στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας και του κόστους οργάνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αθλητική ενημέρωση

Χθες το βράδυ η Δημόσια Τηλεόραση είχε αφιέρωμα στο Champions League, προβάλλοντας εκτεταμένα στιγμιότυπα από τους αγώνες της διοργάνωσης, ενώ μετέδωσε και τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη γερμανική Σάλκε. Παράλληλα, προβλήθηκε μεγάλο μέρος από τον αγώνα ανάμεσα στη Φενερμπαχτσέ και την Αρσεναλ.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ΔΤ άρχισαν με τη Φόρμουλα 1 και συνεχίστηκαν με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Μόσχας.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 15.00 θα μεταδοθεί ο αγώνας Φόρμουλα 1 από το Βέλγιο, ενώ στις 14.00 οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών. Από τις 27 ως τις 29 Αυγούστου θα προβληθεί το τουρνουά μπάσκετ «Ακρόπολις», στο οποίο εκτός από την ελληνική Εθνική ομάδα συμμετέχουν και οι ομάδες της Λιθουανίας, της Ιταλίας και της Βοσνίας.

Μαρία Ανδρέου

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα