Πυρετός στο Πεντάγωνο για τη Συρία

Σε εγρήγορση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά τις εξελίξεις στη Συρία. Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας εξετάστηκαν οι ενέργειες συντονισμού των δυνατοτήτων των επιμέρους φορέων, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης ενδεχόμενων καταστάσεων που θα επηρεάσουν την Ελλάδα σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία.

Επί τάπητος βρέθηκαν δύο σχέδια του Πενταγώνου, το πρώτο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κύματος προσφύγων από τη χώρα της Μέσης Ανατολής και το δεύτερο για την ασφαλή μεταφορά των Ελλήνων που ζουν εκεί. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο υποδιοικητής της ΕΥΠ.

Η αντιπολίτευση

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) έγραψε στο twitter: «Η ήττα Κάμερον είναι ηχηρό χαστούκι για όλη τη φιλοπόλεμη “συμμαχία των προθύμων”. Η σπουδή της ελληνικής κυβέρνησης να πει “Ναι” την εκθέτει». Στους Ανεξάρτητους Ελληνες, συνέρχονται σήμερα εκτάκτως σε κοινή συνεδρίαση οι τομείς Εξωτερικών και Αμυνας, την ίδια ώρα που ο αρμόδιος τομεάρχης Τέρενς Κουίκ έβαλε κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου: «Επρεπε να είχε επιδείξει μία έμπρακτη κινητικότητα, επιβάλλοντας συναντήσεις του με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές».

Τέλος, ο Γιώργος Νούλας (Νέα ΜΕΡΑ) δήλωσε: «Ο Ελληνας υπουργός των Εξωτερικών έσπευσε να προκαταλάβει ακόμη και την απόφαση του ΟΗΕ. Οι υποτελείς γίνονται με κάθε ευκαιρία βασιλικότεροι του βασιλέως, προσδοκώντας προσωπικά οφέλη σε βάρος της εθνικής μας ταυτότητας».

Φίλιππος Πανταζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα