Οι συγγενείς πεσόντων στο Δημόσιο

Στη διευθέτηση ενός χρόνιου ζητήματος, που αφορά τον διορισμό ενός μέλους από κάθε οικογένεια στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας τα οποία έπεσαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος, προχώρησε η κυβέρνηση. Με σχετική υπουργική απόφαση, έπειτα από πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνει τις διαδικασίες για την πρόσληψη ενός μέλους κάθε οικογένειας αστυνομικού και πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του ή τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.

Ως σήμερα έχουν υποβληθεί 24 αιτήματα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από οικογένειες αστυνομικών και πυροσβεστών που πληρούν τις προϋποθέσεις. Στα αιτήματα που ικανοποιήθηκαν περιλαμβάνονται συγγενείς των δύο ειδικών φρουρών, του Γεωργίου Σκυλογιάννη και του Ιωάννη Ευαγγελινέλη, που υπηρετούσαν στην Ομάδα ΔΙΑΣ και τραυματίστηκαν θανάσιμα την 1η Μαρτίου 2011 κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με τέσσερις δράστες. Επίσης περιλαμβάνεται η περίπτωση του υπαρχιφύλακα Σπυρίδωνα Θεοδώρου, ο οποίος υπηρετούσε ως αστυφύλακας στην Ομάδα ΔΕΛΤΑ και στις 3 Απριλίου 2009, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ύποπτο άτομο, δέχθηκε πυροβολισμούς από συνεργό του υπόπτου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και να καταλήξει στις 5 Ιουνίου στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρεται ενδεικτικά η περίπτωση του υποπυραγού Ιωάννη Λεμονίδη, ο οποίος στις 20 Μαΐου 1996 σκοτώθηκε σε επιχείρηση διάσωσης αγνοούμενου ατόμου που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση Στρυμονικό του νομού Σερρών, όπως και του επιπυραγού Φώτη Αναγνώπουλου, που έχασε τη ζωή του την 9η Αυγούστου 2005 σε κατάσβεση αστικής πυρκαγιάς, στη συμβολή των οδών Αλαμάνας και Τάκη Σινόπουλου στον Πύργο Ηλείας.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα