Τα σχολεία ανοίγουν μόνο για αγιασμό

Στη σημερινή γενική συνέλευση των προέδρων των Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) -λίγο πριν από το πρώτο κουδούνι στα σχολεία- θα ληφθεί η τελική απόφαση για τις κινητοποιήσεις των καθηγητών, ενώ συνεδρίαση ολομέλειας προέδρων αποφάσισε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη μορφή και τη διάρκεια των δικών τους κινητοποιήσεων.

Με μαθητές και γονείς να παραμένουν… στη μέση της κόντρας καθηγητών και δασκάλων με το υπουργείο Παιδείας και δεδομένου ότι οι περισσότερες ΕΛΜΕ συντάσσονται με την πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις 16 Σεπτεμβρίου, το πιθανότερο είναι ότι τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας θα ανοίξουν, μεθαύριο, μόνο για τον αγιασμό. Από την πλευρά τους, οι δάσκαλοι προχωρούν σήμερα (ώρα 13.00) σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπως αποφάσισε το δ.σ. της ΔΟΕ, σε προχθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του. Η ΔΟΕ καλεί το υπουργείο «να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του συνόλου των αποσπάσεων, με βάση τα λειτουργικά κενά που δήλωσαν οι περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης», ενώ το δ.σ. της ομοσπονδίας προγραμματίζει επίσης συναντήσεις στις 11.00 με τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και στις 17.30 με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Στο «μέτωπο» των καθηγητών, ήδη η συντριπτική πλειονότητα των ΕΛΜΕ έχει ψηφίσει υπέρ των απεργιών (πενθήμερες επαναλαμβανόμενες) τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και στις υποχρεωτικές μετατάξεις. «Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και τα εργασιακά μας δικαιώματα» τόνισε στη «δημοκρατία» ο Νίκος Αγαθαγγέλου, πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρει ο ίδιος, οι εκπαιδευτικοί κάνουν άνοιγμα στα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας, ώστε να πορευτούν από κοινού με εργαζομένους άλλων κλάδων, όπως της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Παράλληλα ξεκινάμε μαραθώνιο ενημέρωσης των μαθητών και των γονιών τους. Θέλουμε να κατανοήσουν για ποιο λόγο προχωρούμε σε κινητοποιήσεις και ποιες είναι οι διεκδικήσεις μας» σημείωσε η Ελένη Ζυμβρακάκη, πρόεδρος της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα