Kινητικότητα για 700 (;) και στα δημοτικά ραδιόφωνα!

Στα χέρια των δημάρχων βρίσκεται πλέον το «μπαλάκι» των πιθανών απολύσεων στα δημοτικά ραδιόφωνα, οι οποίοι μέσω της αξιολόγησης των δομών θα πρέπει να καταλήξουν αν έχουν και που ή αν δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό. Την ίδια στιγμή, μέσω χθεσινής ανακοίνωσης, το υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε, με κατηγορηματικό τρόπο , δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να βάλει «λουκέτο» στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, απολύοντας ταυτόχρονα 700 εργαζόμενους!

«Οι δήμοι είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης που θα κάνουν» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι οι σταθμοί αυτοί ανήκουν σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού.

Η εξέλιξη αυτή κάθε άλλο παρά ησύχασε τους εργαζομένους, φέρνοντας πιο κοντά τους το φάντασμα των απολύσεων, το οποίο, όπως έχει ακουστεί, θα οδηγήσει στον δρόμο περίπου 700 άτομα έως το τέλος του 2013, προκειμένου να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος των 2.000 απολύσεων. Αμεση ήταν η αντίδραση των διευθυντών των Αθήνα 9,84 και Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης Θεσσαλονίκης Τάκη Καμπύλη και Φίλιου Στάγκου, αντίστοιχα, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την απορία τους για δημοσιεύματα και δηλώσεις που επιβεβαιώνουν τα περί κινητικότητας εργαζομένων στα δημοτικά ραδιόφωνα, επισημαίνοντας ότι έχουν εξυγιανθεί.

Αυτή τη στιγμή στα δημοτικά μέσα Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης εργάζονται 362 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο Αθήνα 9,84 απασχολεί 191 άτομα (Συμβάσεις Εργασίας Αορίστου Χρόνου: 114, Συμβάσεις Εργασίας Ορισμένου Χρόνου: 6, Συμβάσεις Εργου: 71), με δημοτική επιχορήγηση 4.300.000 για το τρέχον έτος, ενώ για την TV100, τον FM100 και τον FM100,6 στη Θεσσαλονίκη εργάζονται 121 άτομα ( Συμβάσεις Εργασίας Αορίστου Χρόνου: 118, Συμβάσεις Εργασίας Ορισμένου Χρόνου: 1, Συμβάσεις Εργου: 2), με επιχορήγηση 3.500.000 ευρώ το 2013. Αντίθετα, το 2010 δίνονταν 16.000.000 ευρώ στον Αθήνα 9,84 και 6.600.000 στη Θεσσαλονίκη, με πολύ πιο αυξημένο τον αριθμό των εργαζομένων.

Παράλληλα, το Κανάλι 1 του Πειραιά απασχολεί μόλις 50 εργαζομένους, όλοι αορίστου χρόνου με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ (εκτός των δημοσιογράφων) και καθαρό λειτουργικό κόστος 800.000 ευρώ, ενώ το 2010 είχε 110 εργαζομένους και κόστος 1.600.000 ευρώ.

Άμεση ήταν και η απάντηση των δημάρχων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, με τον Γ. Καμίνη να δηλώνει ότι «αυτό που συνέβη με τη Δημοτική Αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες δεν μπορεί να συνεχιστεί και με τα δημοτικά ραδιόφωνα», τον Β. Μιχαλολιάκο να τονίζει ότι «εμπιστευόμαστε τους εργαζομένους και το Κανάλι 1 θα επιζήσει» και τον Γ. Μπουτάρη να ρίχνει βολές στην κυβέρνηση και να επισημαίνει ότι «το σύνολο των εργαζομένων στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα όλης της χώρας είναι ζήτημα να ανέρχεται σε 450».

Λάμπρος Ζαχαρής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα