Η Μαίρη Λίντα ξεσηκώνει τον Καναδά

Η αηδονίσια φωνή της, στα τέλη του μήνα, θα ακουστεί στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Και μάλιστα για καλό σκοπό. Η Μαίρη Λίντα -έχοντας στο πλευρό της τον Πέτρο Ιμβριο- θα ταξιδέψει στον Καναδά ως… πρέσβειρα για την εξάπλωση της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της χώρας, σε μια μεγάλη εκστρατεία, της οποίας τα νήματα κινεί ο φιλέλληνας Καναδός πρέσβης Ρόμπερτ Πεκ. Η εμπλοκή της, όπως εξηγεί και στη «δημοκρατία» η αγαπημένη λαϊκή ερμηνεύτρια, οφείλεται φυσικά σε εκείνον, έναν από τους μεγαλύτερους και πιο ένθερμους οπαδούς της μουσικής της πορείας.

«Με γνώριζε και, απ’ ό,τι φαίνεται, με θαύμαζε πολύ ως τραγουδίστρια» υποστηρίζει η Μαίρη Λίντα. «Γι’ αυτό και μου πρότεινε να αναλάβω αυτές τις συναυλίες. Είναι ένας ιερός σκοπός, αφού δεν πρέπει με τίποτα να σβήσει το ελληνικό στοιχείο στις περιοχές αυτές. Αν και, όπως καταλαβαίνετε, είναι ιδιαίτερα κουραστικό για μένα να κάνω τέτοια υπερατλαντικά ταξίδια, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα φέρω εις πέρας την αποστολή που έχω αναλάβει» συνεχίζει η κυρία Λίντα. Στόχος των διοργανωτών με τις συναυλίες αυτές είναι η υποστήριξη της συνέχισης της διδασκαλίας των ελληνικών ως δεύτερης γλώσσας στα καναδικά σχολεία.

Γι’ αυτό και τα έσοδα θα διατεθούν γι’ αυτόν τον ευγενή σκοπό σε κάθε πόλη, χρήματα τα οποία είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

«Συνταξιδιώτης» στην πτήση της Μαίρης Λίντα για τον Καναδά θα είναι ο Πέτρος Ιμβριος, ένας ερμηνευτής ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι «εστί»… εξωτερικό, μια και προέρχεται από την ελληνική ομογένεια της Γερμανίας.

Η πρώτη μουσική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου στο Μόντρεαλ, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δύο βραδιές, στις 29 Σεπτεμβρίου στην Οτάβα και στις 4 Οκτωβρίου στο Τορόντο, με τη συνεργασία των αντίστοιχων ελληνικών κοινοτήτων.

«Εχω βρεθεί στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού αρκετές φορές» υποστηρίζει η κυρία Λίντα. «Εχω δώσει πολλές συναυλίες στον Καναδά και χαίρομαι που θα βρεθώ και πάλι σε παλιούς γνώριμους και καλούς φίλους. Εξάλλου, έμεινα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εκεί, δίνοντας συναυλίες για τους Ελληνες του εξωτερικού».

Ποια είναι όμως η γνώμη της για την ελληνική ομογένεια; «Θεωρώ πως, λόγω απόστασης και νοσταλγίας, είναι περισσότερο πατριώτες από εμάς εδώ. Νομίζω πως πονάνε περισσότερο την Ελλάδα από ό,τι εμείς» εξηγεί η αγαπημένη ερμηνεύτρια, λέγοντας μάλιστα πως μετά την ολοκλήρωση των τριών αυτών σημαντικών εκδηλώσεων δεν θα εγκαταλείψει την ήπειρο, αφού θα παραμείνει στα… πέριξ. «Θα κατεβώ στην Αμερική για να συναντήσω φίλους και να θυμηθούμε τα παλιά. Οσο για το τι θα κάνω τον χειμώνα και αν υπάρχουν κάποιες προγραμματισμένες εμφανίσεις, δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά. Δεν μου αρέσει να κάνω σχέδια. Ετσι έχω μάθει να λειτουργώ».

Να σημειωθεί πως όλες οι συναυλίες είναι αφιερωμένες στις ελληνοκαναδικές διπλωματικές σχέσεις, που έχουν συμπληρώσει 70 χρόνια, και τελούν υπό την αιγίδα του Καναδού πρέσβη στην Αθήνα.

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα