Τα… σαρδάμ, η (σωτήρια) βροχή και η lux διαμονή

Το ρολόι έδειχνε μία παρά τέταρτο και στο Βελλίδειο, όπου σε λίγη ώρα θα ξεκινούσε η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, επικρατούσε μια περίεργη νευρικότητα. Στελέχη του κόμματος πήγαιναν κι έρχονταν, και ενώ η έναρξη της εκδήλωσης πλησίαζε, οι καρέκλες παρέμεναν κενές. Με το ενδεχόμενο για ένα οργανωτικό φιάσκο να είναι πιθανό, η οδηγία προς του υπαλλήλους της Εκθεσης ήταν άμεση και σαφής: Μαζέψτε τις καρέκλες. Ετσι οι τριπλές σειρές που είχαν σχηματιστεί πίσω από το τραπέζι των δημοσιογράφων απομακρύνθηκαν άρον άρον…

Ακολούθησαν κι άλλα λάθη. Οπως το χειροκρότημα που έπεσε όταν ο Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για αυτοδυναμία, τα σαρδάμ για το πουκάμισο Burberry (το… σημίτειο «δεν ολοκληρώθηκα ποτέ»), το όνομα του δημοσιογράφου Χρήστου Τελίδη (που έγινε Βελλίδης) αλλά και το ατόπημα με τη «δημοκρατία» μας, στην οποία δεν δόθηκε το δικαίωμα να θέσει ερώτημα, αν και είχε καταθέσει σχετικό αίτημα. Ετσι έκλεισε ένα προβληματικό τριήμερο στη ΔΕΘ.

Οι οιωνοί βέβαια για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη από την Παρασκευή άσχημοι. Με το που έφτασε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη χάλασε ο καιρός, αυξήθηκαν οι άνεμοι και σκοτείνιασε ο ουρανός. Ετσι το βράδυ η ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να δώσει πολιτική απάντηση στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, στέφθηκε από αποτυχία. Κι αυτό γιατί οι διοργανωτές είχαν μεγάλες προσδοκίες, κάτι που φάνηκε και από τον τρόπο που στήθηκε η συγκέντρωση. Η εξέδρα είχε πλάτη τον Λευκό Πύργο και στήθηκε με την προοπτική η συγκέντρωση να απλωθεί έως το ύψος της Μητροπολίτου Ιωσήφ, καθώς έως εκεί έφταναν οι σκαλωσιές που είχαν στηθεί με φωτισμό και μεγάφωνα. Τελικά οι συγκεντρωθέντες έφτασαν έως τη Στρατηγού Καλλάρη (στα μισά δηλαδή), με την πυκνότητα να μην είναι και ιδιαίτερα μεγάλη.

Οσο για τον ίδιο τον ομιλητή, αυτός δεν ήταν και στις καλύτερες μέρες του. Γιατί μπορεί να αντέδρασε ψύχραιμα όταν άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες, αλλά ήταν κατά γενική ομολογία ο πιο καλά προστατευμένος Τσίπρας των τελευταίων χρόνων. Πέντε αστυνομικοί βρίσκονταν μπροστά από την εξέδρα όπου μίλησε ο Τσίπρας, έχοντας τα μάτια τους δεκατέσσερα διά παν ενδεχόμενο.

Φυσικά το τριήμερο του Τσίπρα στη ΔΕΘ είχε και τα απρόοπτά του. Οπως το ότι το Σάββατο το μεσημέρι, στο προαύλιο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας παραλίγο να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο Τσίπρας πήγαινε να συναντήσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και ο γραμματέας του ΚΚΕ τους σχολικούς φύλακες του δήμου.

Τελικά η μεγάλη συνάντηση δεν έγινε, καθώς και τα δύο επιτελεία, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΚΕ, φρόντισαν να μην πέσει ο ένας πάνω στον άλλο. Απρόοπτο και το σχόλιο ενός μικρού παιδιού έξω από το περίπτερο των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο μπέρδεψε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Καναδό τραγουδοποιό Τζάστιν Μπίμπερ!

Ενδιαφέρον στοιχείο του τριημέρου ήταν και το ξενοδοχείο όπου κατέλυσε ο κ. Τσίπρας. Ετσι, ενώ στην αρχή είχε γίνει κράτηση στο «Olympia», όπου ο κ. Τσίπρας είχε διαμείνει το προηγούμενο Σάββατο, τελικά επελέγη το λουξ «Makedonia Palace», του οποίου διαχειριστής είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Από το τρίστερο στο πεντάστερο, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας. Εκτός αν πράγματι συνέβη αυτό που σχολίασε κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ότι στην Κουμουνδούρου δεν γνώριζαν τις σχέσεις του ξενοδοχείου με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ! Ο,τι πάντως και αν συνέβη, ο Τσίπρας κατάφερε να περάσει τα βράδια με την οικογένειά του, καθώς στη Θεσσαλονίκη είχαν ανάβει τόσο η συμβία του Περιστέρα όσο και οι δύο μικροί γιοι του. Ετσι δεν είχαμε, όπως τις προηγούμενες φορές, ποτά και βραδινές εξόδους, και το μοναδικό ποτό που σίγουρα δοκίμασε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκης ήταν ένας χυμός ροδάκινο με μύρτιλο κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα περίπτερα της ΔΕΘ.

Τέλος, στα ενδυματολογικό μέτωπο, πέρα από το Burberry του περασμένου Σαββάτου στο συλλαλητήριο δεν είχαμε κάποιο νέο φάουλ. (Φαίνεται ότι το κράτησε για τη συγκέντρωση της Αθήνας, όπου την Πέμπτη εμφανίστηκε με μπλουζάκι Lacoste). Στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε με ένα κλασικό άσπρο πουκάμισο και σκούρο σακάκι. Ο,τι ακριβώς φορούσαν δίπλα του ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Χρήστος Στάικος…

Γκρίνιες για τις προσκλήσεις

Πολλές γκρίνιες ακούστηκαν και για τη σύσκεψη του Σαββάτου, όπου είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι φορέων της πόλης και της βόρειας Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας προσήλθε με μεγάλη καθυστέρηση και εκφώνησε μια ομιλία, την οποία ένας εκ των παρευρεθέντων σχολίασε μέσω sms ως εξής: «Ακατάσχετη πολυλογία. Ούτε Φιντέλ Κάστρο να ήταν». Διήρκεσε δε περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά. Οσο για τον διάλογο, ήταν μάλλον επιλεκτικός. Μετά τον πρύτανη του ΑΠΘ, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησαν οι συνδικαλιστές, διάφοροι εκπρόσωποι φορέων ήσσονος σημασίας και ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Δημήτρης Μπακατσέλος, αλλά αγνοήθηκαν πολλοί φορείς, που είχαν ετοιμάσει ομιλίες και υπομνήματα!

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα