Στα… κάγκελα οι κτηνοτρόφοι για το άγριο χαράτσι και στα βοσκοτόπια

«Tαφόπλακα» για την κτηνοτροφία της χώρας χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ζητώντας με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να ανακληθεί άμεσα κάθε μέτρο για φορολόγηση των βοσκοτόπων των αγροτεμάχιων και των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά, η επιστολή του ΣΕΚ αναφέρει ότι για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κτηνοτροφία και το μέγεθος της κρίσης στον κλάδο δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ούτε να συγκινείται η κυβέρνηση.

Ηδη, η παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος μειώνεται ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια (μείωση κατά 92.000 τόνους σε διάστημα δύο ετών), ενώ συνεχής είναι μείωση της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Περισσότεροι από 15.000 χιλιάδες κτηνοτρόφοι εγκατέλειψαν το επάγγελμά τους, ενώ οι εισαγωγές κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων φθάνουν τα 2 δισ. ευρώ.

«Η φορολογία των αγροτεμαχίων των βοσκοτόπων και των στάβλων θα αποτελέσει δίχως αμφιβολία τη χαριστική βολή για την εξόντωση της κτηνοτροφίας» τονίζει ο ΣΕΚ.

Οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι η καταστροφική εφαρμογή της φορολόγησης της παραγωγικής βάσης της κτηνοτροφίας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε:

-Αύξηση του ήδη υψηλού κόστους παραγωγής των κτηνοτροφικών προϊόντων.

-Περαιτέρω μείωση της αγροτικής παραγωγής.

-Αθρόες εισαγωγές κτηνοτροφικών προϊόντων για την κάλυψη της ζήτησης και συνεχή επιβάρυνση του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου.

-Υπονόμευση της ήδη απαράδεκτα χαμηλής διατροφικής αυτάρκειας της χώρας σε κρίσιμα και βασικά προϊόντα διατροφής, όπως το κρέας και το γάλα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα