Ο πρύτανης εις Παρισίους για να παίξει θέατρο!

Την πόρτα της εξόδου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών δείχνει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στον πρύτανη του ιδρύματος Θεοδόση Πελεγρίνη, παραπέμποντάς τον στο πειθαρχικό συμβούλιο, που συνεδριάζει σήμερα, με την αιτιολογία της μη άσκησης των καθηκόντων του.

Παρότι θα είναι η πρώτη φορά που πρύτανης τίθεται σε αργία, η εξέλιξη αυτή προβλέπεται από τον νόμο κατόπιν υπουργικής απόφασης. Πάντως, ο κ. Πελεγρίνης δεν φαίνεται να θορυβείται από την κίνηση του υπουργού Παιδείας να τον παραπέμψει στο πειθαρχικό και συνεχίζει κανονικά τις προγραμματισμένες δραστηριότητές του.

Μάλιστα, βρίσκεται εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στο Παρίσι, όπου χθες πρωταγωνίστησε στην παράστασή του με τίτλο «Ιουλιανός», ενώ είναι άγνωστο αν θα επιστρέψει σήμερα, που κρίνονται το μέλλον και η θέση του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ. Αρβανιτόπουλος οδηγήθηκε σε αυτή την «ακραία» απόφαση μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις που απηύθυνε στον πρύτανη του Καποδιστριακού να ανοίξει το ίδρυμα στο οποίο έχουν βάλει λουκέτο εδώ και δύο μήνες οι διοικητικοί υπάλληλοι με τις επαναλαμβανόμενες απεργίες τους.

Για το φλέγον αυτό θέμα επικοινώνησε με τον κ. Πελεγρίνη και το απόγευμα της Παρασκευής, ζητώντας του να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου για άμεση επαναλειτουργία του πανεπιστημίου. Ωστόσο, αντί να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το άνοιγμα του ιδρύματος, ο πρύτανης του ΑΕΙ επέλεξε να επισκεφθεί τη γαλλική πρωτεύουσα για να ανεβάσει το θεατρικό του έργο, εξοργίζοντας τον υπουργό Παιδείας.

Σημειώνεται ότι από σήμερα και έως την εκδίκαση της υπόθεσής του ο κ. Πελεγρίνης τίθεται σε αργία, με το υπουργείο Παιδείας να εκτιμά ότι αυτή είναι η ύστατη λύση για την άρση του αδιεξόδου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα