7.400 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

Προκήρυξη για 7.400 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ αναμένεται να δημοσιεύσει μέσα στις ερχόμενες ημέρες ο οργανισμός.



Με αποδοχές που κυμαίνονται από 427 ευρώ (κάτω των 25 ετών) έως 490 ευρώ (καθαρά), οι δικαιούχοι πρόκειται να επιλεγούν μέσα από τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων στο site του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Η απαραίτητη ηλεκτρονική πύλη αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μόλις δημοσιευτεί η σχετική πρόσκληση για τις θέσεις εργασίας και θα διατηρηθεί ανοιχτή για 5-6 ημέρες.



Με την προκήρυξη αυτή ολοκληρώνεται η δράση για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα και καλύπτονται συνολικά 45.348 θέσεις εργασίας σε δήμους, περιφέρειες, στον χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης και των ασφαλιστικών ταμείων. Οι θέσεις αυτές καλύπτονται από εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, είναι μακροχρόνια άνεργοι και έχουν ανήλικα τέκνα.


 



Ειδικότητες



Οι θέσεις στο πρόγραμμα για την εκπαίδευση αφορούν καθαριστές /στριες (2.056), βοηθητικό προσωπικό (800), επιστάτες (1.049), τραπεζοκόμους (595), λογοθεραπευτές (80), σχολικούς οδηγούς (50), συνοδούς σχολικών λεωφορείων (50), εργοθεραπευτές (70), σχολικούς νοσηλευτές (90), φυσιοθεραπευτές (60), ψυχολόγους (950) και κοινωνικούς λειτουργούς (1.550). Ειδικά για τις προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης δίνεται το περιθώριο η θέση απασχόλησης να διατηρηθεί για χρονικό διάστημα έξι μηνών και 15 ημερών το αργότερο, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί η σχολική περίοδος.


 



Οροι συμμετοχής



Δικαίωμα συμμετοχής και υποβολής αιτήσεων έχουν όσοι είναι Ελληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη, από τα νησιά Ιμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας.



Οι άνεργοι που μπορούν να υποβάλουν αίτηση πρέπει να ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:



1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18-29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
5. Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων είναι:
1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του / της συζύγου των ανέργων της ανωτέρω περίπτωσης, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
3. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
4. Ηλικία.
5. Αριθμός ανήλικων τέκνων.


 



Και μέσω ΚΕΠ



Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ, εάν ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αφού ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων, ο ΟΑΕΔ πραγματοποιεί την επιλογή των δικαιούχων με σύστημα μοριοδότησης και δημιουργεί τον προσωρινό πίνακα κατάταξης ανέργων με αλφαβητική σειρά. Εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης του συγκεκριμένου πίνακα δίνεται το δικαίωμα υποβολής ενστάσεων σε όσους δεν επελέγησαν. Αφού εξεταστούν οι ενστάσεις, εντός πέντε εργάσιμων ημερών, ο ΟΑΕΔ προχωρά στην ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων. Στη συνέχεια ενημερώνονται οι επιβλέποντες φορείς και 15 μέρες μετά προσλαμβάνονται οι επιλεγέντες άνεργοι.


 


Βασίλης Αγγελόπουλος

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα