Πιέσεις για νέες απολύσεις!

Νέο… αίμα δημοσίων υπαλλήλων, πέραν των 15.000 απολύσεων που θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014, φέρεται ότι ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα «γεράκια» των πιστωτών μας, ξεθάβοντας τη διάταξη του Μνημονίου που προβλέπει κινητικότητα και το 2014, χωρίς όμως ποσοτικούς στόχους και χωρίς -κυρίως- αυτή η κινητικότητα να συνδέεται με νέες απολύσεις, έβαλαν στο τραπέζι των συζητήσεων την ανάγκη επιπλέον υποχρεωτικών αποχωρήσεων για το 2015.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», δεν εξέπληξε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν υποψιασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Στο πλαίσιο αυτό, η απάντηση που έλαβαν οι τροϊκανοί ήταν ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι». Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν εμφανίζεται αρνητικός στην ανάγκη να υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και πέραν του 2014, που θα συνδέει κενά με ανάγκες φορέων και υπηρεσιών και φυσικά δεν συνδέεται με απολύσεις. Επιπλέον, ταυτόχρονα με τη δημιουργία αυτού του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας θα υπάρξει κατάργηση των μετατάξεων και των αποσπάσεων, δύο μηχανισμοί που αποτελούν σημαντικό κομμάτι του παλαιού κομματικού συστήματος.

Οι φετινοί

Την ίδια στιγμή, η τρόικα φαίνεται να τα βρίσκει με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ό,τι αφορά τις 11.400 απολύσεις που πρέπει να γίνουν έως το τέλος του χρόνου. Για αυτές, όπως αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή η «δημοκρατία», υπολογίζονται 8.700 υπάλληλοι (από τους συνολικά 25.000), οι οποίοι βρίσκονται ή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, σημαντικός αριθμός από αυτούς τους 8.700 (οι 2.700) προήλθαν ήδη από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι δεν αποδέχτηκαν τη «μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση» που τους πρότεινε ο υπουργός Υγείας και αποχώρησαν.

Επίσης, θα προσμετρηθούν 1.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα απομακρυνθούν λόγω ανικανότητας, 600 επίορκοι, 850 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών, 150 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, 140 υπάλληλοι από το κλείσιμο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας και των άλλων 20 φορέων που καταργούνται και 90 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των ΝΠΙΔ του υπουργείου Πολιτισμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα