Θα τα πουν σήμερα στο Μαξίμου για τη δυστοκία με την τρόικα και για τα λάθη του ΥΠΕΞ με την Ουκρανία

Λίγες ώρες προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αναμενόταν να συναντηθεί σήμερα (στις 15.00) με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η ατζέντα της συνάντησης περιέχει από… τρόικα και Ουκρανία ως και τις συνήθεις γκρίνιες του ΠΑΣΟΚ για αποφάσεις της κυβέρνησης.

Σε συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Στουρνάρα αναμένεται να τεθούν όλες οι λεπτομέρειες στην πορεία διαπραγμάτευσης της χώρας με την τρόικα, που όχι μόνο δεν ολοκληρώνεται αλλά «μπλοκάρει» συνεχώς. Η διαπραγμάτευση φαίνεται ότι οδηγείται πλέον σε πολιτικό επίπεδο και σε αναμενόμενες δηλώσεις στήριξης, με φόντο το Eurogroup της Δευτέρας αλλά και τις συνεχείς δηλώσεις ανώτατων Ευρωπαίων αξιωματούχων για την Ελλάδα και τις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος. 

Στο «τραπέζι» θα γίνει συζήτηση και για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για τις επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση και η Ε.Ε. πάρει θέση εναντίον της Μόσχας. Ο πρωθυπουργός μπορεί να μην έχει «διαρρεύσει» τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου, ο οποίος επισκέφθηκε το Κίεβο και τάχθηκε βιαστικά υπέρ της λήψης μέτρων κατά της Μόσχας, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει ενόχληση. Και αυτό γιατί έπειτα από καιρό «παγωμάρας» είχαν γίνει κινήσεις για να λιώσουν οι πάγοι στις σχέσεις Αθήνας – Μόσχας. Ο πρωθυπουργός κρατά προσεκτική στάση και θέλει να μείνει ένα βήμα πίσω ακόμη και από τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς υπάρχει πάντα το ενδιαφέρον ρωσικών συμφερόντων για αποκρατικοποιήσεις, ενώ οι Ρώσοι τουρίστες δίνουν ανάσα σε πολλές επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα και στα νησιά.

Την Πέμπτη το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα συνεδριάσουν εκτάκτως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την κατάσταση και να συζητήσουν το ενδεχόμενο λήψης διπλωματικών και οικονομικών μέτρων.

Στη συνέχεια θα βρεθεί στο Δουβλίνο για να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα αναδείξει τον υποψήφιο του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα