Διπλή έκπληξη στο Παρτάλι

Μπορεί να μην έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά, αλλά έκαναν τη μεγάλη έκπληξη στο «Κάτω Παρτάλι». Χώνουν τη μύτη τους παντού και κρύβουν «σκελετούς στις ντουλάπες» τους. Η «δημοκρατία» μίλησε με τις ηθοποιούς Γιάννα Ζιάννη (Παναγιώταινα) και την Αγορίτσα Οικονόμου (Λάμπραινα), τις γειτόνισσες της Βίκυς Στυαροπούλου (Μοσχούλας), και έμαθε άγνωστες λεπτομέρειες για την καλλιτεχνική πορεία τους, τη ζωή τους, αλλά και για το τι θα ακολουθήσει -βάσει του σεναρίου- στο χωριό με τους περίεργους κατοίκους.

Παναγιώταινα

Με πτυχίο από το Εθνικό Θέατρο και σπουδές στο πιάνο ήταν σίγουρο ότι θα την εξιτάρει το θεατρικό σανίδι. Η Γιάννα Ζιάννη, παντρεμένη με τον γνωστό ηθοποιό Τάσο Αλατζά, έχει δύο παιδάκια, 3,5 ετών και 13 μηνών.
Αυτή η περίοδος είναι σύμφωνα με την ίδια από τις πιο ευτυχισμένες της ζωής της.
«Οταν με πήρε τηλέφωνο ο Λευτέρης Παπαπέτρου και μου είπε ότι γράφει έναν ρόλο πάνω μου, του απάντησα χωρίς να το σκεφτώ “Ναι, τον δέχομαι”. Οταν διάβαζα τα βράδια στο σπίτι τα σενάρια, γελούσα μόνη μου. Πλέον, μου φαίνεται παράξενο στον δρόμο που ο κόσμος με αναγνωρίζει και μου λέει “Γεια σου, Παναγιώταινα”».

Οσο για τον ρόλο της; «Οπως θα έχετε καταλάβει έχω παράνομη σχέση με τον Τάσο Χαλκιά και είμαι η μεγαλύτερη κουτσομπόλα και ιντριγκαδόρισσα του χωριού. Τον άνδρα μου τον Παναγιώτη ακόμη δεν τον έχετε δει, για αυτό να περιμένετε ανατροπές. Το χωριό αυτό δεν είναι νορμάλ και οι γυναίκες μεταξύ μας έχουμε διάφορους κωδικούς. Πολλοί με ρωτούν από πού ξεπατίκωσα την Παναγιώταινα. Είχα κάποιες εικόνες από τις γυναίκες της επαρχίας, αλλά μόλις η ενδυματολόγος Κατερίνα Παπανικολάου μου έβαλε τη γαλότσα και το μαντίλι, μεταμορφώθηκα, άλλαξε η ψυχολογία μου».

Τη Γιάννα Ζιάννη μπορείτε να την δείτε και στην παράσταση «Παραμύθια μάντολες», στο Shamone, σε μια παρωδία δημοφιλών παραμυθιών από τη Χιονάτη μέχρι τη Σταχτοπούτα.   

Λάμπραινα

Η Αγορίτσα Οικονόμου έχει δώσει λαμπρά δείγματα στο θέατρο τόσο στην αττική κωμωδία «Ορνιθες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, όσο και στην κωμωδία «Αχ αυτά τα φαντάσματα» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Με 60% στην τηλεθέαση δέχεται ως ευλογία και την αποδοχή από την τηλεόραση.
«Πάντα σε μια παράσταση ή μια σειρά ελπίζεις στο καλύτερο αν έχεις μοχθήσει και αγαπήσει το κείμενο, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση. Οταν με πήρε ο Λευτέρης Παπαπέτρου στο τηλέφωνο -με τον οποίο είχα συνεργαστεί στο θέατρο- είπα αμέσως ναι για τον ρόλο που μου πρότεινε».

Η ηθοποιός, όσο κι αν την πιέσαμε, ήταν… σφίγγα ως προς τις εξελίξεις στη σειρά για την κυρία Λάμπραινα:
«Η Λάμπραινα, σύζυγος του Γιακουμή, με μια κόρη, δεν είναι απλή νοικοκυρά. Γνωρίζει πολλά μυστικά για όλο το χωριό. Αυτό που μου αρέσει από τη σειρά είναι ότι επειδή δεν έχω κήπο στο σπίτι μου, με αφορμή τα γυρίσματα έρχομαι σε επαφή με τη φύση, τις λεβάντες που μυρίζουν, το θυμάρι και αυτό με ηρεμεί πολύ».
Η Αγορίτσα Οικονόμου, φέτος, έχει ακόμη έναν λόγο να είναι χαρούμενη.

«Υποδύομαι τη Σοφία Βέμπο στο θέατρο, σε νεαρή ηλικία στην παράσταση “Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο”. Νιώθω πολύ τυχερή που συνεργάζομαι με τη Μαρινέλλα, μια σπουδαία τραγουδίστρια που θαύμαζα από κορίτσι. Είναι για μένα γενναιόδωρη, ευγενική, τρυφερή. Μέχρι τις 23 Μαρτίου, θα είμαστε με την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η αποδοχή των Βορειοελλαδιτών είναι μεγάλη».

Μαρία Ανδρέου

                                                     

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα