Θετική εισήγηση για Ματθαιόπουλο, Μίχο, Γρέγο και Μπούκουρα. Πάλι στο «παρών» έμειναν οι ΑΝ.ΕΛ.

Την άρση ασυλίας τεσσάρων ακόμα βουλευτών εισηγήθηκε χθες η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, προτείνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής άρση ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο, Αντώνη Γρέγο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, αλλά και για τον προφυλακισμένο Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος χθες διεγράφη και επισήμως από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χ.Α.

Για ακόμα μία φορά το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων περιορίστηκε στο «παρών», επιφυλασσόμενο να καθορίσει τη στάση του στην Ολομέλεια, ενώ κατά ψήφισε μόνο η Χρυσή Αυγή. Με χθεσινή πάντως δήλωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής διέψευσε τα περί νέων ανεξαρτητοποιήσεων. «Με την παρούσα επιστολή επιβεβαιώνουμε την αδιάσπαστη ενότητα του Κινήματός μας και τη θέλησή μας για συνέχιση των εθνικών αγώνων μέχρι να απελευθερωθεί η πατρίδα μας από τα δεσμά της ξένης κατοχής. Οι παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις του ανθελληνικού καθεστώτος δεν μας πτοούν. Τα ψεύδη των συστημικών μέσων περί… “ανεξαρτητοποιήσεων” μας προκαλούν τον γέλωτα» αναφέρεται σχετικά στην επιστολή που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές.

Χθες, κατά την απολογία του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος υποστήριξε ότι τα δύο όπλα για τα οποία κατηγορείται τα άφησε επίτηδες να τα βρει η Αντιτρομοκρατική. «Είχα όλο τον χρόνο να τα πετάξω, αλλά δεν το έκανα, γιατί τα είχα για την προσωπική μου ασφάλεια και γιατί δεν μου είχαν δώσει άδεια για δεύτερο όπλο που δικαιούμαι, από τη στιγμή που άλλοι βουλευτές έχουν τρεις, τέσσερις και πέντε άδειες». Σε ό,τι αφορά την κατηγορία περί ναρκωτικών (βρέθηκε στο σπίτι του ποσότητα ινδικής κάνναβης), δήλωσε ότι τα είχε αφήσει σε κρύπτη ο προηγούμενος ενοικιαστής του σπιτιού.

«Δεν έχω καμία σχέση με τη δικογραφία. Δεν εμπλέκομαι πουθενά» υποστήριξε ο Αντώνης Γρέγος, ο οποίος κατηγορείται για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα συνεχιστεί σήμερα με τις απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κ. Μπαρμπαρούση και Ζησιμόπουλου, αλλά και του ανεξάρτητου -πλέον- Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img