Δέσμευση από Σαμαρά σε ημερίδα της Αρχιεπισκοπής για ενίσχυση 350.000.000 € σε απόρους μέχρι το 2020

Πρόγραμμα ενίσχυσης των νεόπτωχων, που ενδέχεται να ξεπεράσει τα 350.000.000 ευρώ, από τα οποία τα μισά θα τα διαχειριστεί η Εκκλησία της Ελλάδος, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο ημερίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με θέμα «Αλληλεγγύη, το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των πολιτικών της Ε.Ε.».

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι, εκτός από τα μέτρα ανακούφισης, το κοινωνικό μέρισμα, τα μέτρα στήριξης των αστέγων και τα έργα της Εκκλησίας, υπάρχει ένα έκτακτο πρόγραμμα τροφίμων και ειδικής βοήθειας που αποφασίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ελληνική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, είπε ότι πρόκειται για πρόγραμμά ύψους 281.000.000 ευρώ για την περίοδο 2014-2020 και μπορεί να ξεπεράσει τα 350.000.000, και ανέφερε ότι τα μισά από αυτά θα τα διαχειριστεί η Εκκλησία της Ελλάδος.
Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Στον πόλεμο δεν υπάρχουν άθεοι. Ζούμε αυτόν τον πόλεμο επιβίωσης της πατρίδας που όλα δείχνουν ότι κερδίζουμε», προσθέτοντας ότι έγιναν στραβά και λάθη στο παρελθόν, αλλά σήμερα προχωράμε κοιτάζοντας μπροστά με σταθερά βήματα.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι από τη μια πλευρά έχει τους αριθμούς και την άλλη τους ανθρώπους τονίζοντας ότι στόχος είναι η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και όχι κάποιος απρόσωπος αριθμός ή δείκτης.
 «Τώρα που τα πιο δύσκολα στην ανηφόρα είναι πίσω, οφείλω να τονίσω ότι στις δύσκολες στιγμές την ελληνική κοινωνία κράτησαν όρθια η οικογένεια και η Εκκλησία» κατέληξε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στην προσφορά της Εκκλησίας.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έδωσε στον πρωθυπουργό μια εικόνα του αγίου Αντωνίου, και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα