Εκθετο αφήνει τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη ο 54χρονος καρδιοπαθής που περιγράφει σε επιστολή του ότι εκδιώχθηκε από το χειρουργείο του Ευαγγελισμού, επειδή δεν είναι ασφαλισμένος. Μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ), το οποίο αρχικά δημοσιοποίησε τη σοβαρή καταγγελία, και του υπουργείου Υγείας (που διέψευδε το γεγονός και έκανε λόγο για «κακή συνεννόηση»), ο ανασφάλιστος Γ.Δ. εξέδωσε επιστολή με τίτλο «Αυτή είναι η αλήθεια μου».
Το κείμενο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιατρείου (mkiellinikou.org) και ουσιαστικά διαψεύδει τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος επανειλημμένα δήλωνε ότι το γεγονός αυτό, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από περίπου δυο εβδομάδες, δεν συνέβη.
Σύμφωνα με το εν λόγω κείμενο, ο ανασφάλιστος καρδιοπαθής επιμένει ότι στις 7 Μαΐου βρισκόταν στον Ευαγγελισμό: «Ηρθαν, μου πήραν αίμα και με το φορείο με πήγαν στο χειρουργείο, όπου μου έβαλαν την πεταλούδα, με ξύρισαν και ενώ όλα ήταν έτοιμα για να με χειρουργήσουν, ξαφνικά μπήκε μέσα ο προϊστάμενος του λογιστηρίου και είπε ότι απαγορεύεται να συνεχίσουν διότι μόνο η υπεύθυνη δήλωση δεν το κάλυπτε. Ηθελε και το βιβλιάριο». Στην επιστολή αναφέρεται ότι το βιβλιάριο απορίας καθυστερούσε να βγει λόγω γραφειοκρατίας.
Και υπεύθυνη δήλωση
Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του Κοινωνικού Ιατρείου είναι αναρτημένη και η υπεύθυνη δήλωση του ασθενούς (ότι εν ευθέτω χρόνω θα προσκομίσει το βιβλιάριο). Οι υπεύθυνοι του ΜΚΙΕ επιμένουν ότι ο καρδιοπαθής εκδιώχθηκε λίγο πριν ξεκινήσει η επέμβαση για την τοποθέτηση απινιδωτή που ήταν απαραίτητος για τη ζωή του, ενώ η επέμβαση έγινε στις 14 Μαΐου, μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας του και τον θόρυβο που ξέσπασε.
Ρίτα Μελά
