«Διαφωνία» μεταξύ υπουργών για τη δικογραφία!

Ακυβέρνητο «υποβρύχιο» θυμίζει η κυβέρνηση, καθώς «γαλάζιοι» υπουργοί έδιναν χθες διαφορετικές ημερομηνίες για τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων -αδειάζοντας ο ένας τον άλλον- και προκειμένου να συνεννοηθούν χρειάστηκε αργά το βράδυ να γίνει χρήση ακόμη και sms!

Τόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη όσο και κοινοβουλευτικές πηγές υποστήριζαν από το πρωί ότι η δικογραφία έφτασε στη Βουλή στις 4 Ιουνίου, αφού είχε πρωτοκολληθεί το διάταγμα για το κλείσιμο της Ολομέλειας. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, μιλώντας το βράδυ στη Βουλή, παρουσίασε τη δική του εκδοχή, λέγοντας ότι η δικογραφία έφυγε από το γραφείο του στις 30/5/14, ημέρα Παρασκευή, και εκτίμησε ότι θα ήρθε στη Βουλή στις 2 ή 3 Ιουνίου. Η τοποθέτηση Αθανασίου σήμανε «συναγερμό» στην κυβέρνηση. Ο κ. Αθανασίου -όπως παραδέχτηκε ο ίδιος- δέχτηκε sms στο κινητό του προκειμένου να προβεί σε διορθωτική δήλωση: «Εφόσον», τόνισε, «το πρωτόκολλο της Βουλής λέει 4 Ιουνίου, έτσι είναι…».

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν χθες να πείσουν ότι πρόκειται περί «ανύπαρκτου» θέματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί, ζητώντας την άμεση σύγκλιση της Ολομέλειας. Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τις δικές του ενέργειες, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι η δικογραφία έφτασε στο γραφείο του στις 5/5 και ότι δεν την έστειλε νωρίτερα στη Βουλή, καθώς από τις 9/5 έως τις 28/5 ήταν κλειστή λόγω των εκλογών. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι αν γνώριζε πως η δικογραφία βασιζόταν στα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής θα την έστελνε νωρίτερα, καθώς χωρίς νέα στοιχεία μία νέα πρόταση για προανακριτική επιτροπή θα απορριπτόταν ως «απαράδεκτη». Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για «λάθος» των δύο εισαγγελέων που αναφέρουν στο διαβιβαστικό ότι έγινε προκαταρκτική εξέταση, η οποία -όπως είπε- δεν έγινε, γιατί δεν μπορούσε να γίνει. Επιτέθηκε δε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπέπεσε σε «ατόπημα», αποκρύπτοντας ότι η δικογραφία έφτασε χωρίς αξιολόγηση.

Εν τω μεταξύ, ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όταν ο Τ. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) χαρακτήρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «ανήλικη επιδοματούχο εισαγγελέα». Και εκείνη απάντησε: «Ως κατηγορούμενοι βλέπετε παντού εισαγγελείς».

Με αφορμή την υπόθεση, ο Τ. Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Ελληνες τόνισε ότι «ούτε το σκανδαλώδες κλείσιμο της Βουλής ούτε η ύποπτη συγκάλυψη που προσφέρει η Ν.Δ. θα προστατεύσουν το ΠΑΣΟΚ από τις ποινικές ευθύνες».

Λευτέρης Γαλανός

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα