Σε persona non grata εξελίσσεται ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, καθώς, παρά το «κούρεμα» των αρμοδιοτήτων του από τον Αντώνη Σαμαρά, οι περισσότεροι «γαλάζιοι» βουλευτές, άλλοι φωναχτά και άλλοι στο παρασκήνιο, ζητούν ευθέως την αντικατάστασή του.
Μετά τον Γιώργο Βλάχο, που από το βήμα της Βουλής ζήτησε ουσιαστικά την αποπομπή του υπουργού, ο βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής σε συνέντευξή του κάλεσε τον κ. Χαρδούβελη, μετά το φιάσκο με τις 100 δόσεις και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν εντάσσονται στη ρύθμιση, «να διευκολύνει» τον πρωθυπουργό με την παραίτησή του. «Μετά το αλαλούμ στην εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, τα πισωγυρίσματα στην εφαρμογή των 100 δόσεων αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων από τις τράπεζες, εάν ήμουν στη θέση του κ. Χαρδούβελη, θα διευκόλυνα τον πρωθυπουργό και θα υπέβαλλα την παραίτησή μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ Τζαμτζής.
«Νόμος και κουρελού»
Στη λίστα όσων πνέουν τα μένεα κατά του κ. Χαρδούβελη εντάχθηκε χθες και ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Και εγώ διετέλεσα υπουργός και δεν έστελνα νομοσχέδια και διατάξεις “κουρελού” στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, ζητώντας καταλογισμό ευθυνών με ονοματεπώνυμα. Πρόσθεσε, «φωτογραφίζοντας» τον υπουργό Οικονομικών, ότι θα έπρεπε να αναζητηθούν ευθύνες για τα λάθη στο κυβερνητικό οικοδόμημα. «Σηκώνουμε τεράστιο βάρος ευθύνης και 4-5 γκάφες ακυρώνουν τις εντυπώσεις. Να καταλήξουν οι ευθύνες σε συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο. Το κλίμα μπορεί να αλλάξει, αν σταματήσουν τα αυτογκόλ. Ξέρουμε τι είχε γίνει με τον κ. Καραβίτη και επί εποχής του κ. Σημίτη» κατέληξε. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, και η Ντόρα Μπακογιάννη είχε εκτοξεύσει τα βέλη της, ομολογώντας κυνικά «ξευτιλιζόμαστε».
Την ίδια ώρα, εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ολοένα και περισσότεροι βρίσκονται στα κάγκελα, αν και δεν το διαλαλούν σε συνεντεύξεις τους. Για παράδειγμα, η Αννα Καραμανλή τονίζει σε συνομιλητές της ότι τώρα νιώθει δικαιωμένη για τις αμφιβολίες που είχε εκδηλώσει στο παρελθόν κατά του Γ. Χαρδούβελη. Να υπενθυμίσουμε άλλωστε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει στη Βουλή, μέσω επίκαιρων ερωτήσεων, οι παρεμβάσεις βουλευτών της μείζονος κυβερνητικής παράταξης. Στις περισσότερες εξ αυτών στόχος είναι ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος πλέον βρίσκεται στα σκοινιά, καθώς η πίεση που του ασκείται είναι ασφυκτική!



