Παραλύει για 24 ώρες μεθαύριο η χώρα με την απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν για την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς στους δρόμους της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων θα συναντηθούν γιατροί, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους δήμους και στις περιφέρειες, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι διαδηλωτές θα δώσουν «ραντεβού» στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, ενώ το ΠΑΜΕ ετοιμάζει ξεχωριστή συγκέντρωση, την ίδια ώρα, στην πλατεία Ομονοίας.

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και ιδιώτες γιατροί μετά το σχετικό κάλεσμα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Οι δικηγόροι θα συνεχίσουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές θα απεργήσουν, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν και στα δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός), με τα σωματεία εργαζομένων να ανακοινώνουν σήμερα ή αύριο τις αποφάσεις τους.

Την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις έχουν εκδηλώσει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, σενάριο που αν επιβεβαιωθεί (δεν έχει αναρτηθεί ακόμα σχετική απόφαση στην ιστοσελίδα της ΕΕΕΚΕ), θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη και τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στην Πάτρα οι επαγγελματοβιοτέχνες θα επιβιβαστούν σε ταξί, λεωφορεία και φορτηγά και θα σχηματίσουν κομβόι διαμαρτυρίας με προορισμό την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. Πρώτοι στον χορό των κινητοποιήσεων θα μπουν, πάντως, οι δημοσιογράφοι που, σύμφωνα με απόφαση της ΕΣΗΕΑ, θα προχωρήσουν αύριο σε 24ωρη απεργία και την Πέμπτη σε τρίωρη στάση εργασίας (11.00–14.00).

Γερ. Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα