Μηδενική ανοχή και μυστικοί αστυνομικοί σε κάθε τετράγωνο

Επί ποδός βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία εν όψει της έκτης επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έλαβε χώρα στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια. Οι επιτελείς της Αστυνομίας έχουν εκπονήσει εξαιρετικά αυστηρά μέτρα για τις κινητοποιήσεις για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, δεδομένης και της χρονικής συγκυρίας όσων συμβαίνουν με τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Η πρωτοφανής αυτή κινητοποίηση θέτει σε επιφυλακή το σύνολο των δυνάμεων της Αστυνομίας στην Αττική, δηλαδή περίπου 18.500 αστυνομικούς, εκ των οποίων τουλάχιστον 8.000 είναι επιφορτισμένοι με τα μέτρα τάξης που έχουν σχεδιαστεί στις πορείες και τις συγκεντρώσεις.

Ολα τα Τμήματα Ασφαλείας θα διαθέσουν προσωπικό μυστικών αστυνομικών που θα καλύψει μια τεράστια ακτίνα στο κέντρο της Αθήνας, σχεδόν ανά οικοδομικό τετράγωνο. Ετοιμα προς χρήση είναι τα μεταλλικά κιγκλιδώματα και οδοφράγματα, ακόμα και οι «αύρες» της Αστυνομίας. Οι εντολές που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. από τη φυσική της και την πολιτική ηγεσία είναι να δείξει μηδενική ανοχή. Ο φόβος για έκτροπα έχει ενταθεί μετά τα επεισόδια των τελευταίων εικοσιτετραώρων, που σημειώθηκαν «σε ένδειξη συμπαράστασης» στον Νίκο Ρωμανό.

Μάλιστα, δόθηκε εντολή να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, υπό τον φόβο εμπρηστικών επιθέσεων σε βάρος τους. Ενδεικτική της μηδενικής ανοχής που εφαρμόζεται είναι η προσαγωγή 40 φοιτητών, οι οποίοι εμποδίστηκαν από την Αστυνομία να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον Νίκο Ρωμανό στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κάτι που θέλησαν να κάνουν και ορισμένοι γιατροί και εργαζόμενοι έξω από το δωμάτιο του Νίκου Ρωμανού στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Η τεταμένη ατμόσφαιρα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ανάγκασε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών να βάλει λουκέτο στην Πρυτανεία και τη Νομική Σχολή έως και το βράδυ της Κυριακής, υπό τον φόβο επεισοδίων. Από χθες, κλειστό είναι και το κτίριο του νέου Χημείου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα φοιτητών κατέλαβε το δίκτυο και «έριξε» τη σελίδα του ΕΚΠΑ.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα