Με απεργία πείνας στο Σύνταγμα αποφάσισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης να συμπαρασταθεί και να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Σύροι πρόσφυγες.
«Θα παραμείνω στο Σύνταγμα μέχρι να λυθεί το θέμα με τους Σύρους πρόσφυγες» είπε ο βουλευτής Ηρακλείου, διευκρινίζοντας ότι δεν είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να ξεκινήσει απεργία πείνας, αλλά πρόκειται για «προσωπική πρωτοβουλία συνειδησιακού περιεχομένου». «Δεν άντεχα 50 μέτρα δίπλα από τη Βουλή να έχουμε ήδη δύο θανάτους» είπε ο κ. Μιχελογιαννάκης.
Κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο πρώτος λόγος που τον οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφασή του. Ο δεύτερος είναι η απόλυση των 190 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και ο τρίτος έχει να κάνει με την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού. Οπως δήλωσε ο βουλευτής αναφερόμενος στον Νίκο Ρωμανό, «είναι αποφασισμένος να πεθάνει» και απηύθυνε έκκληση στην ελληνική κοινωνία να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο «με τα μπαλάκια της γραφειοκρατίας».
Ο τέταρτος λόγος είναι, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μιχελογιαννάκης, η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας και η απόφαση για «συνδιαχείριση του ενεργειακού πλούτου», στην οποία φέρεται ότι καταλήγει η ελληνική κυβέρνηση.



