Με τη φωνητική εντολή «δέντρο άναψε» φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Αστερόκοσμου ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Ορφανός, εγκαινιάζοντας το βράδυ του Σαββάτου το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο των Βαλκανίων, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Αστερόκοσμου της ΔΕΘ-Helexpo, με τον ουρανό να φωτίζεται από δεκάδες πολύχρωμα ιπτάμενα φαναράκια. Χιλιάδες επισκέπτες είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Αστερόκοσμο, με το καρουζέλ, τα διαδραστικά εργαστήρια, τα υπαίθρια μηχανοκίνητα παιχνίδια να πρωταγωνιστούν στις προτιμήσεις, ενώ στα παγοδρόμια επικρατούσε το αδιαχώρητο. Το μυστηριακό Παγωμένο Δάσος καλούσε τον κόσμο να το εξερευνήσει και όλα αυτά γίνονταν υπό τους ήχους των κρουστών του μουσικού συνόλου Paranaue, που διέτρεξε το εκθεσιακό κέντρο αλλά και τις χριστουγεννιάτικες και jazz μελωδίες της Εύης Σιαμαντά από την υπαίθρια μουσική σκηνή της έκθεσης. Από τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δεν θα μπορούσαν να λείψουν η μυρωδιά των λουκουμάδων, της σοκολάτας και του ζεστού κρασιού.
«Βλέπουμε μπροστά μας την καλύτερη οπτική: ότι το 2015 η χώρα θα βαδίσει στην ανάπτυξη» σημείωσε ο κ. Ορφανός με την αφορμή των εγκαινίων, παρομοιάζοντας το άναμμα του δέντρου με το άναμμα της ανάπτυξης, και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα αποτελεί η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας τόνισε ότι στόχος είναι η καθιέρωση του Αστερόκοσμου ως τουριστικής ατραξιόν με βαλκανική διάσταση. «Δεν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο επίκεντρο μόνο τον Σεπτέμβριο με τη διεθνή έκθεση, αλλά και τον Δεκέμβριο» εξήγησε.
Στα εγκαίνια παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, οι βουλευτές της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης και Θεόδωρος Καράογλου και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος.



