Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα επαφίεται αν θα κάνει δημοψήφισμα

Στην ελληνική κυβέρνηση επαφίεται το αν θα καταφύγει σε δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τους εταίρους-πιστωτές, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στον απόηχο των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα πως τυχόν συμφωνία που θα υπερβαίνει τη λαϊκή εντολή των εκλογών θα πρέπει να τεθεί στο λαό.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε εκ νέου την ελπίδα πως θα υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ των εταίρων και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας έχει σημειώσει πως επιδιώκει την ολοκλήρωση της ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα επιτρέψει την εκταμίευση χρημάτων στήριξης, έως τις 9 Μαΐου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης πως η αβεβαιότητα που επικρατεί δεν είναι καλή ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την ευρωζώνη.

Τέλος, ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε πως θα ήθελε να υπηρετήσει και νέα θητεία στην προεδρία του Eurogroup, στον απόηχο της απόφασης της Ισπανίας να διεκδικήσει την προεδρία του σώματος.

Πηγή: skai.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα