Το σχέδιο Τσίπρα για την άλωση της Κεντροαριστεράς

Ο πρωθυπουργός μετατοπίζει διαρκώς δεξιότερα τον ιδεολογικοπολιτικό άξονα των θέσεών του και θυμίζει πλέον ελάχιστα τον προεκλογικό Αλέξη

Μετατοπίζει διαρκώς προς το κέντρο τον ιδεολογικοπολιτικό άξονα των θέσεών του ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, στην πρώτη μετεκλογική τηλεοπτική συνέντευξή του αυτές τις ημέρες θύμιζε ελάχιστα τον προεκλογικό Τσίπρα. Η σκληρή αριστερή ρητορική μπορεί χρονικά να απέχει μερικούς μήνες, πολιτικά όμως η απόσταση που φαίνεται ότι έχει μεσολαβήσει είναι τεράστια.

Για τον κ. Τσίπρα, η μετατόπιση αυτή δεν συνδέεται μόνο με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την επιδίωξη για την επίτευξη συμφωνίας. Εχει σχέση και με την προσπάθεια αναδιάταξης του εσωτερικού πολιτικού σκηνικού προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προσωπικά να εδραιώσουν την παρουσία τους και να καθοδηγήσουν τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «κυριακάτικη δημοκρατία»

Διαβάστε την «δημοκρατία» σε ψηφιακή μορφή κάνοντας κλικ εδώ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα