Στην Τρίπολη τα λείψανα της Οσίας Νεομάρτυρος Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής

Με λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, υποδέχτηκαν αρχές και λαός της Τρίποληςτα λείψανα της Οσίας Νεομάρτυρος Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής, που έφτασαν για προσκύνηση από την Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου.

Η λάρνακα με τα λείψανα της Οσίας Ακυλίνας, έφτασε στην Τρίπολη συνοδευόμενη από τον μητροπολίτη Ιερισσού & Αγίου Όρους Θεόκλητο και στην συμβολή των οδών Δήμητρος και Παπαρηγοπούλου, τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου, ενώ απέδωσε τιμές στρατιωτικό άγημα κι ακολούθως η λιτανευτική πομπή συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης, έφτασε στον ιερό ναό των Αγίων Νεομαρτύρων & Προφήτη Ηλία.

Ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και συμπροσευχομένου του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, παρουσία του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση, του αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, των στρατιωτικών αρχών του νομού και πλήθους κόσμου, που παρά το ψιλόβροχο σχημάτισε ουρές έξω από το ναό και περίμενε υπομονετικά για να προσκυνήσει τα λείψανα της οσίας Νεομάρτυρος Ακυλίνας.

Τα λείψανα της Οσίας από το Ζαγκλιβέρι της Θεσσαλονίκης, θα βρίσκονται στην Τρίπολη, για να τα προσκυνήσουν οι Αρκάδες και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες, έως και την Κυριακή 14 Ιουνίου, όπου μετά την Θεία Λειτουργία θα επιστρέψουν στην Μητρόπολη Ιερισσού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα