Ο Αρχιεπίσκοπος στο κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Το κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου. Τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Γεώργιος Αγουρίδης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος.

«Είχαμε σήμερα τη μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχθούμε στο κέντρο επισκεπτών τον Αρχιεπίσκοπο και να τον ενημερώσουμε για την πρόοδο των εργασιών και για το τι πρόκειται να συμβεί εδώ όταν σε περίπου ενάμιση χρόνο ξεκινήσει να λειτουργεί αυτό το μεγάλο έργο» δήλωσε στον 89,5 ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Αγουρίδης.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε ανάπαυση της ψυχής του Σταύρου Νιάρχου και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται για να παραδώσουν αυτό το έργο. «Καλείται ο Ελληνικός λαός να καταλάβει τι σημαίνει αυτό το έργο ζωής που γίνεται σε αυτόν τον χώρο και να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία διότι όσο ο άνθρωπος καλλιεργείται πνευματικά και πολιτιστικά τόσο καλυτερεύει η ζωή όλων μας» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Το Κέντρο Επισκεπτών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σχεδιάστηκε από τους φοιτητές αρχιτεκτονικής, Σπύρο Γιωτάκη και Άγι-Παναγιώτη Μουρελάτο. Ο αρχιτέκτονας του ΚΠΙΣΝ, Renzo Piano, επέλεξε το τελικό σχέδιο μετά από πανελλήνιο σπουδαστικό διαγωνισμό.

Το Κέντρο Επισκεπτών είναι ελαφριά, προσωρινή κατασκευή, η οποία θα λειτουργήσει μέχρι την ολοκλήρωση του ΚΠΙΣΝ. Μέσα από το Κέντρο Επισκεπτών, το κοινό έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το εργοτάξιο και να ενημερωθεί για τις τεχνικές λεπτομέρειες της κατασκευής του έργου καθώς και για την αποστολή και το όραμα του ΚΠΙΣΝ.

Παράλληλα, το Κέντρο Επισκεπτών προσφέρει μια «πρώτη γεύση» των μελλοντικών προγραμμάτων του ΚΠΙΣΝ για μικρούς και μεγάλους, μέσω εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Το Κέντρο Επισκεπτών φιλοξενεί ενημερωτική έκθεση για τους τρεις πυλώνες του ΚΠΙΣΝ: την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το έκτασης 170.000m2 Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
πηγή: romfea.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα