Καμμένος: Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ χωρίς λύση έως το τέλος του μήνα

Για «σκληρό πόκερ» μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις, καθώς έχει κάνει αρκετές υποχωρήσεις και έχει προσφέρει μια λύση στα όρια της λαϊκής εντολής. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι εάν δεν υπάρξει λύση έως το τέλος του μήνα «δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ». Παράλληλα, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας στο ΜEGA, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «εάν μέχρι το τέλος του μηνός δεν έχει βρεθεί λύση δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ» και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε πλέον σε θέση χωρίς να παίρνουμε ούτε ένα ευρώ να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια».

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων εκτίμησε τα εξής:

«Αυτό που βλέπω ότι πάει να γίνει είναι το μεν ΔΝΤ να αποσυρθεί, ο EFSF να πάρει και να αποπληρώσει το ΔΝΤ και από εκεί και πέρα να γίνει μια συμφωνία συνολική για το σύνολο πλέον των οφειλών που θα είναι προς τον EFSF… Αυτά όλα θα γίνουν είτε μέχρι τις 18 [Ιουνίου], είτε ποτέ» επισήμανε.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «η συμφωνία πρέπει να έχει μέτρα που θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο και από εκεί και πέρα να μπορεί να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης».

Ο ίδιος απέρριψε τα περί αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης για κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στα νησιά. «Η κυβέρνηση δεν την έχει δεχθεί» είπε και τόνισε ότι «ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα και αυτό έχει μπει όρος από την πλευρά της κυβέρνησης».

«Πλήρης εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Εμπιστευόμαστε πλήρως τον πρωθυπουργό και εν λευκώ διαπραγματεύεται σεβόμενος τις δικές μας κόκκινες γραμμές». Σημείωσε, δε, ότι το κείμενο που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση είχε συμφωνηθεί από κοινού με τους ΑΝΕΛ.

Διαβεβαίωσε επίσης πρόθεση της κυβέρνησης είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να φύγουμε από την ευρωζώνη ακόμη κι αν κάποιοι από εκεί θέλουν να μας βγάλουν. Εδώ φαίνεται ότι και στη Γερμανία υπάρχουν δύο γραμμές. Υπάρχει η γραμμή της κ. Μέρκελ και η γραμμή του κ. Σόιμπλε» σημείωσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα