O Tσίπρας τράβηξε και πάλι το αυτί στους υπουργούς που τον αγνόησαν και συνεχίζουν να παρελαύνουν από τα media
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, στις 25 Σεπτεμβρίου, είχε απευθυνθεί στους υπουργούς του καλώντας τους να σταματήσουν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και να αφιερωθούν στη δουλειά, γιατί, όπως είχε πει, η κυβέρνηση έχει δύσκολο έργο και «όλοι κρινόμαστε καθημερινά».
Φαίνεται όμως ότι ορισμένοι υπουργοί έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις συστάσεις του πρωθυπουργού (όπως είχε επισημάνει και η στήλη «Μπα» της «δημοκρατίας») και συνεχίζουν να δηλώνουν παρουσία στα «παράθυρα» διάφορων τηλεοπτικών σταθμών. Ισως να έδωσαν έμφαση μόνο στη λέξη «πρωινάδικα» που είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας, οπότε παρεμβαίνουν πλέον στα βραδινά δελτία. Σίγουρα, πάντως, ξέχασαν τη φράση την οποία χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός (από στίχους τραγουδιού) «λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά».
Χθες, στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής, ο κ. Τσίπρας χτύπησε για δεύτερη φορά το καμπανάκι και κάλεσε τους υπουργούς που επιμένουν να κάνουν «παρέλαση» στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς να σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν «τηλεπερσόνες». Σύμφωνα με πληροφορίες, με συστάσεις σε αυστηρό ύφος επιχείρησε να συμμαζέψει την πολυλογία των υπουργών, αφού κρίνει ότι δημιουργεί σύγχυση και ενισχύει το κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία. Κάποιοι, μάλιστα, έλεγαν μετά τη συνεδρίαση ότι ήδη ορισμένοι υπουργοί είδαν την κίτρινη κάρτα.
Ο κ. Τσίπρας φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος και ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να περιγράφουν τα κυβερνητικά στελέχη στα τηλεοπτικά παράθυρα σχεδόν καθημερινά το Ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό, την ώρα που δεν υπάρχουν ακόμη τελικές αποφάσεις και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ενδεικτική ως προς τη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου είναι και η πρόσφατη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη, που είπε ότι ναι μεν δεν απαγορεύεται οι υπουργοί να μιλούν για θέματα των αρμοδιοτήτων τους, αλλά «δουλειά τους είναι να εργάζονται στο υπουργείο και λιγότερο να κάνουν τηλεοπτικές εμφανίσεις, όπως κάνουν».


