ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑ ΒΡΟΧΗΣ

Πλημμύρες και καταστροφές από την άγρια καταιγίδα. Νεκρός στο Μενίδι. Κατέρρευσε πολυκατοικία

Ρεπορτάζ
Αγγελος Σκορδάς

Τη ζωή ενός ανθρώπου στοίχισε η κακοκαιρία που από χθες τα ξημερώματα έπληττε τη χώρα, ενώ τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας, της Αττικής και των νησιών του Αιγαίου. Παράλληλα, ως αργά χθες το βράδυ αγνοούνταν μια 45χρονη γυναίκα, το όχημα της οποίας εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο σε χείμαρρο στην περιοχή του Καματερού. Ο σύζυγος της γυναίκας ενημέρωσε το πρωί τις Αρχές για την εξαφάνισή της και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό της. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες πυροσβεστών και αστυνομικών, η γυναίκα δεν είχε εντοπιστεί. Την ίδια στιγμή εκφράζονται φόβοι και για δεύτερο αγνοούμενο στην περιοχή του Μενιδίου.

Στην Αττική η ξαφνική νεροποντή, σε συνδυασμό με τους ισχυρότατους ανέμους, είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση χειμάρρων, τον αποκλεισμό δρόμων, την πτώση δεκάδων δέντρων αλλά και την κατάρρευση μιας τριώροφης οικίας στο Καματερό.

Mε νταλίκα

Η τραγικότερη είδηση της χθεσινής ημέρας ήρθε από το Μενίδι. Εκεί το μεσημέρι ένας 40χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, και στο οποίο επέβαινε και η 70χρονη μητέρα του, συγκρούστηκε στη μέση του δρόμου με μια νταλίκα που είχε ακινητοποιηθεί νωρίτερα. Αμέσως μετά το ατύχημα οι δύο επιβαίνοντες βγήκαν από το όχημα και επιχείρησαν να φτάσουν σε ασφαλές σημείο. Δυστυχώς, τα ορμητικά νερά που είχαν καλύψει τον δρόμο παρέσυραν και τους δύο με αποτέλεσμα ο άτυχος 40χρονος να εγκλωβιστεί κάτω από το αυτοκίνητό του και να βρει τραγικό θάνατο από πνιγμό. Η μητέρα του εντοπίστηκε από περιοίκους σώα, σχεδόν 400 μέτρα μακριά από το όχημα! Λίγο αργότερα ένας πυροσβέστης που είχε κληθεί για την αντιμετώπιση περιστατικού, επίσης στο Μενίδι, εγκλωβίστηκε στις λάσπες, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με τους συναδέλφους του. Τελικά εντοπίστηκε και διασώθηκε μία ώρα αργότερα.

Εν τω μεταξύ ως χθες το βράδυ, οπότε και εξασθένησε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε σχεδόν 700 κλήσεις για απεγκλωβισμούς, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Οι περισσότερες από αυτές αφορούσαν τις περιοχές της Πετρούπολης, του Ιλίου και του Καματερού, καθώς και της Νέας Ερυθραίας, της Βαρυμπόμπης, της Κηφισιάς και της Σταμάτας.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν σε όλη την Αττική, με την ηλεκτροδότηση να διακόπτεται σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπου από τους ισχυρούς ανέμους σχηματίστηκε μέχρι και ανεμοστρόβιλος. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές από τη χθεσινή κακοκαιρία και στην Ηλεία, όπου σπίτια, χωράφια και καταστήματα πλημμύρισαν ειδικά στις περιοχές Βάρδα, Βουπράσιο και Ψάρι, ενώ αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν στη δυτική Αχαΐα. Δρόμοι και καταστήματα πλημμύρισαν και στην Κω.

Πετρούπολη: Χείμαρρος παρέσυρε (!) ηλικιωμένη

Ωρες αγωνίας, κατά τη χθεσινή σφοδρή νεροποντή, έζησε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία παρασύρθηκε από χείμαρρο έξω από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης. Η γυναίκα πήγε στο δημοτικό σχολείο, περίπου στη μία το μεσημέρι, προκειμένου να παραλάβει τον μικρό εγγονό της και να τον συνοδέψει μέχρι το σπίτι, καθώς φοβήθηκε για την ασφάλεια του παιδιού εξαιτίας της ισχυρής κακοκαιρίας και των ορμητικών νερών που είχαν αποκλείσει την περιοχή.

Κάτω απο λενα αυτοκίνητο

Τότε, ο χείμαρρος που είχε σχηματιστεί παρέσυρε την ηλικιωμένη, εγκλωβίζοντάς την κάτω από ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο. Αμεσα έσπευσαν να τη βοηθήσουν περαστικοί και κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα στον αυχένα. Οι γιατροί που της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και την εξέτασαν εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί για την πορεία της υγείας της. Παρ’ όλα αυτά, για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η παραμονή της στο νοσοκομείο, ώστε να παρακολουθείται η κατάστασή της.

Καταφύγιο προσφύγων ο ΗΣΑΠ στη Βικτώρια

Στον υπόγειο σταθμό του ΗΣΑΠ στη Βικτώρια βρήκαν για ακόμη μία φορά καταφύγιο, προκειμένου να προφυλαχθούν από τη βροχόπτωση, οι δεκάδες πρόσφυγες που διαβιούν σε αυτοσχέδιο καταυλισμό στην πλατεία.
Ανδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, με τα ρούχα τους μουσκεμένα, αναζητώντας μια στεγνή και ζεστή γωνιά, κουλουριάστηκαν εντός του σταθμού, έως ότου τα φαινόμενα εξασθενίσουν.

Την ίδια στιγμή, άλλοι έτρεξαν να προφυλαχθούν κάτω από τέντες, δίπλα σε περίπτερα ή ακόμα και στις εισόδους πολυκατοικιών. Αντίστοιχες εικόνες καταγράφτηκαν και στην Κω, όπου τα αντίσκηνα που έχουν στήσει στο παραλιακό μέτωπο της πόλης οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που περιμένουν να αναχωρήσουν από το νησί έγιναν μούσκεμα. Πολλά από αυτά δεν άντεξαν το βάρος του νερού και κατέρρευσαν, και οι πρόσφυγες προσπάθησαν να προφυλαχθούν με πλαστικά αδιάβροχα που τους μοίρασαν, μαζί με μπουκάλια νερό και φρούτα, τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα